V KOPER PRIHAJA KULTURNI BAZAR V REGIJI 2023: Film, arhitektura, gledališče, ples, glasba, razstave in še mnogo več

Koper

V Mali loži so včeraj predstavili Kulturni bazar v regiji 2023, ki bo v Kopru potekal v četrtek, 12. oktobra. Gre za celodnevno strokovno usposabljanje, na katerem sodelujejo vrhunski strokovnjaki in ustvarjalci s področja kulturno-umetnostne vzgoje. Organizatorji nanj vabijo vzgojitelje, učitelje in sploh vse, ki delujejo v izobraževanju in kulturi, pa tudi starše in tiste, ki želijo otrokom in mladim približati kakovostne kulturne vsebine.

Film, improvizacija, gledališče, kiparjenje, arhitektura, literatura, ples, glasba, razstave in še mnogo več. V četrtek, 12. oktobra, od 9.00 dalje se bo na različnih lokacijah po Kopru zvrstilo več kot 30 delavnic, predstavitev in predavanj z vseh področji kulturno-umetnostne vzgoje.

V Laboratoriju Heka bodo udeleženci spoznali materiale, ki se jih lahko pridobi iz živalskih odpadkov. Osredotočili se bodo na polimere, pridobljene iz rakovih oklepov.  

Vse prireditve so brezplačne, prijave še ta teden

V Pokrajinskem muzeju bodo med drugim govorili o tem, kako muzeje približati srednjim šolam, izpeljali pa bodo tudi interaktivne predstavitve pedagoških programov. V veliki dvorani Gledališča Koper, ki je tudi koproducent prireditve, se bodo pogovarjali o razvoju mladega občinstva: predstavitvi projekta Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo ob 10.30 bo sledila predstavitev dveh primerov dobrih praks razvoja občinstva na Hrvaškem in v Sloveniji. To je le nekaj dogodkov, ki bodo v Kopru potekali na različnih lokacijah. Vse, ki jih kultura zanima, lahko program raziščejo TUKAJ.

Program in namen Kulturnega bazarja v regiji so organizatorji predstavili v Mali Loži, kjer bo do 24. oktobra na ogled razstava Kulturoplov. Ta Kulturni bazar je kot nacionalno stičišče kulturno-umetnostne vzgoje, kjer se križajo in prepletajo vsa področja kulture in umetnosti.

Vanja Korenč: "To bo lep dan, ki bo namenjen vsem področjem kulture"

"Kulturni bazar je najprej namenjen pedagoškim delavcem in vsem, ki se na kakršen koli način ukvarjajo s kulturo in kulturno-umetnostno vzgojo. Ponudili jim bomo nova znanja in možnosti, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delu. Veliko delavnic bo primernih tudi za študente pedagoških smeri in mlade starše ali tiste, ki bodo to še postali," je na predstavitvi povedala regijska koordinatorka Kulturnega bazarja v Kopru Vanja Korenč.

V Galeriji Loža bo ob 17.00 potekala delavnica o kamišibaju, ki jo bo vodila izr. prof. Jelena Sitar Cvetko s Pedagoške fakultete UP. Na fotografiji: kamišibaj, uporabljen v predstavi Ježeva hišica (Branko Ćopić) Gledališča Koper.

Organizatorji Kulturnega bazarja v regiji 2023 so Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo, Mestna občina Koper, izvršni producent Gledališče Koper in koproducent Cankarjev dom Ljubljana. Izvedbo dogodka podpirajo tudi občine slovenske Istre: Piran, Izola, Koper in Ankaran. Medijski partner dogodka je 3. program Radia Slovenija – program Ars.

Deli novico: