V KARIBSKEM MORJU PUSTOŠI ORKAN: Honduras že izdal rdeče opozorilo

Svet

Tropska nevihta Earl, ki pustoši v Karibskem morju, se je v sredo okrepila in se kot orkan približuje obali Belizeja. Po podatkih ameriškega centra za orkane iz Miamija se središče orkana giblje s hitrostjo 22 kilometrov na uro in ga v Belizeju pričakujejo danes zgodaj zjutraj po lokalnem času.

V Belizeju in jugovzhodni Mehiki pričakujejo obilno deževje ter sunke vetra z močjo okoli 100 kilometrov na uro, orkan pa naj bi povzročil tudi 2,5 metra visoke valove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Močno deževje bi lahko povzročilo hudourniške poplave ter sprožilo zemeljske plazove, prav tako pa je pričakovati izpade elektrike.

Honduras na svojih otokih izdal rdeče opozorilo

Medtem je Honduras zaradi orkana na svojih otokih v Karibskem morju izdal rdeče opozorilo, saj je Earl že oplazil severno obalo. O kakih nujnih primerih za zdaj sicer niso poročali. Letališča v regiji so zaprta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sicer pa je pričakovati, da bo Earl na celini - medtem ko bo prečkal Belize in severni podeželski predel Gvatemale - izgubil na moči, še navaja AFP.

Deli novico: