V KANADI PRIJELI SLOVENCA, OBTOŽENEGA PROSTITUCIJE: Na sodišču potrdili, da gre za Sergeja Racmana

Kronika

Kanadski varnostni organi so izsledili in prijeli slovenskega državljana, ki so ga slovenski pravosodni organi iskali z mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije. Na pristojnem sodišču so za 24ur.com potrdili, da gre za Sergeja Racmana.

Kot so danes sporočili z Generalne policijske uprave, je izsleditev in prijetje iskane osebe, ki je obtožena kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi. Kanadski kolegi so slovensko policijo o prijetju obvestili v sredo.

O aretaciji iskane osebe je policija obvestila pristojne slovenske pravosodne organe, da bodo v nadaljevanju pripravili in poslali vso potrebno dokumentacijo za izročitev iskane osebe iz Kanade v Slovenijo.

Prijetje je povezano s primerom, v katerem je specializirano državno tožilstvo julija 2019 na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici. Prvoobtoženi je poslovnež Racman, zoper katerega je sodišče odredilo pripor, policija pa je razpisala mednarodno tiralico.

Tožilstvo obtožene bremeni, da so povezani v hudodelsko združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club v Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos. V tem obdobju naj bi klub obiskalo najmanj 148.935 moških, ki so za vstop plačali od 60 do 85 evrov. Z izvajanjem prostitucije so obdolženi družbi Cratos, kamor so se stekala denarna sredstva kluba Marina, po prepričanju tožilstva nezakonito pridobili najmanj 21 milijonov evrov.

V slovenski policiji se s ciljnim iskanjem oseb prvenstveno ukvarja enota za ciljno iskanje oseb oziroma enota FAST, ki deluje v okviru evropske mreže enot za ciljno iskanje ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams). Člani ENFAST so specializirani za ciljno iskanje zločincev na begu, ki so osumljeni ali obsojeni za hujše zločine in je za njih razpisan evropski nalog za prijetje ali mednarodna tiralica, so še pojasnili na Generalni policijski upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .08. 2020 ob  07: 04
sam pohlep in pokvarjenost..... in nehajte ga imenovati podjetnik
Danjel |  28 .08. 2020 ob  14: 22
Vsak filem se vedno konča kot v resnici, pridejo plavi....
Prognostik |  28 .08. 2020 ob  14: 08
Serđo Patak kralj zvodnikov.