V KAJ SE BOSTE NAŠEMILI ZA PUSTA? To so najbolj priljubljeni kostumi letos (ANKETA)

Slovenija

Pust je pred vrati in v prodajalnah s pustnimi kostumi je velika gneča. Kostume je bilo te dni mogoče dobiti v večini trgovin, pa tudi preko spleta ali na izposojo. Med bolj priljubljenimi za deklice sta letos zopet kostuma Elze in Ane iz Ledenega kraljestva, med deškimi pa kostumi likov iz Vojne zvezd in živali.

V spletni trgovini Maskarada.si so povedali, da imajo tudi v letošnjem letu na izbiro pustnih kostumov vpliv popularni filmi in risanke, ki se ali so se pred kratkim predvajali kinematografih. "Tako sta med mlajšimi deklicami ponovno zelo priljubljeni junakinji Ledenega kraljestva Elza in Ana, dečkom pa so zanimivi predvsem legendarni liki iz filmov Vojne zvezd, kot so Darth Vader, Kylo Ren, stormtrooperji, in drugi," so navedli v trgovini.

Pri odraslih so najbolj priljubljeni živalski kostumi, kot so čebelice in pikapolonice, zabavni kostumi in nekateri bolj znani filmski liki, kot sta na primer Superman in Batman.

V prodajalni PKS Štamberger iz Središča ob Dravi so letos prodali največ Bavarcev, krotilcev in samorogov. "Prodaja pustnih izdelkov je seveda vedno povezana s filmi, ki se v tem času predvajajo," so pritrdili tudi oni. "Za otroke so bile spet aktualne Tačke na patrulji, Elza in Ana, Pikapolona, tudi Harry Potter," so našteli. Med kostumi za odrasle je bil popularen kostum Zlohotnice, vedno bolj pa je priljubljen tudi Steam punk.

V spletni trgovini mojazabava.si pa med dekliškimi kostumi izstopata kostuma Kleopatre in Alice iz čudežne dežele, med fantovskimi pa pončo kostumi, na primer pončo kostum netopirja, so povedali.

Pri povpraševanju po ženskih kostumih izstopa kostum okostnjaka in medicinske sestre, moški pa pogosteje posegajo po bolj norčavih kostumih, kot sta kostuma piva ali čilija. Letošnja noviteta so tudi družinske skupinske maske vesoljcev. Medtem ko je bilo lani posebej veliko povpraševanje za kostum pikapolonice, pa letos niso opazili, da bi kakšen kostum posebej izstopal.

Da letošnje leto ne prinaša posebnih trendov na področju kostumov, so povedali tudi v spletni trgovini Balet. Pri dekliških kostumih so priljubljeni kostumi hudičke, pri deških pa kostumi živali.

Kaj pa vi? Imate že izbrano masko za najbolj norčave dneve v letu ali pusta ne marate preveč? Odgovorite na našo anketo (če se vam ne prikaže, pritisnite na 'x'.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija