V IZTIRJENJU VLAKA NA ŠKOTSKEM TRIJE MRTVI: Zadel naj bi ga zemeljski plaz (FOTO, VIDEO)

Kronika

V današnjem iztirjenju potniškega vlaka na severovzhodu Škotske so umrli najmanj trije ljudje, med njimi strojevodja. Nesreča se je zgodila v bližini kraja Stonehaven, kamor so nemudoma pohitele reševalne ekipe. Domnevajo, da je vlak iztiril zaradi zemeljskega plazu, poroča britanski BBC.

V bolnišnico so prepeljali šest oseb, njihove poškodbe pa naj ne bi bile resne.

Škotska premierka Nicola Sturgeon je nesrečo na Twitterju označila za "izjemno resen incident". Dodala je, da bo storila vse, da bo zagotovila podporo reševalnim ekipam in družinam, ter izrazila sožalje bližnjim umrlih.

Britanski premier Boris Johnson je sporočil, da je v mislih s prizadetimi. Zahvalil se je tudi vsem, ki pomagajo pri nesreči.

Glede na prve ugotovitve bi lahko nesreči botrovalo močno deževje, ki je prizadelo območje. Sprva naj bi vlak ustavili vlak Aberdeenom in Glasgowom zaradi poplavljene proge, strojevodja pa naj bi prosil za zamenjavo proge.

Vlak naj bi nato prestavili na drug tir, da je lahko nadaljeval pot proti Glasgowu. nato naj bi ga zadel zemeljski plaz. Te domneve bodo sedaj preiskali v britanski službi za nesreče na železnicah.

Že ponoči je na Škotskem močno deževalo in na območju, kjer se je zgodila nesreča, so padavine povzročile tudi poplave ter posledično zamude v železniškem prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija