V IZOLSKI BOLNIŠNICI NAJVEČ COVID BOLNIKOV IZ DOMAČE REGIJE: Problem so okužbe v dveh domovih upokojencev

Izola

V covidnem oddelku Splošne bolnišnice Izola (SBI) se zdravi 35 bolnikov. Med njimi jih je pet na intenzivni enoti, trije so intubirani. V nedeljo so sicer odpustili dva bolnika, že približno teden dni pa se število covidnih bolnikov med 30 in 35, je pojasnil strokovni direktor SBI Dušan Deisinger. Bolniki v pretežni meri prihajajo iz obalne regije.

Če so v izolski bolnišnici še pred nekaj tedni zdravili predvsem bolnike iz drugih regij, je slika tako zdaj spremenjena. Podobno kot drugod po državi je tudi v Izoli naraslo število okuženih z novim koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo.

Kot je pojasnil Deisinger, imajo trenutno na voljo do 50 postelj za bolnike s covidom-19, če bo potrebno, pa bodo pripravili še dodatnih 30 postelj. Deisingerja pri tem skrbijo okužbe v dveh obalnih domovih upokojencev.

V domu v Luciji so tako med oskrbovanci in zaposlenimi zabeležili skupno 11, v Izoli pa 20 okužb z novim koronavirusom. Bolnišnični kader je sicer v zadnjih dneh obiskal oba domova in tamkajšnjim zaposlenim podal podrobnejša navodila, kako ravnati v trenutnih razmerah, je dodal strokovni direktor izolske bolnišnice.

V SBI, kjer so že pred naraščanjem števila pacientov, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici, opozarjali na nevarnost kadrovskih težav, zadeve zaenkrat obvladujejo. Kot je napovedal Deisinger, bodo določene kadre pridobili s prerazporeditvami znotraj bolnišnice, aktiviralo se je tudi nekaj študentov medicine.

Poleg tega so iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra dobili dva anesteziologa in pet delavcev zdravstvene nege, od enega koncesionarja pa so dobili diplomirano medicinsko sestro.

V prejšnjem tednu je v SBI sicer umrlo osem bolnikov s covidom-19. Njihova povprečna starost je bila 87 let, vsi pa so imeli pridružene bolezni, je še dodal Deisinger.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija