V IZOLSKEM KROŽIŠČU V NASPROTNO SMER: Globoko je pogledal v kozarec

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 101 klic. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in tri prometne nesreče z lažjimimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini ter nasilje v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

Ob 23. uri so policisti v Izoli ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je v krožišču zapeljal v nasprotno smer. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,42 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Alkohol in vožnja pod vplivom alkohola je še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče.

V letu 2019 je na cestah na območju PU Koper umrlo 12 oseb, od tega je bil v dveh primerih vzrok alkohol. Policisti so odredili 21.304 preizkusov alkoholiziranosti, 937 je bilo pozitivnih, 27 oseb pa je alkotest odklonilo.

V Luciji je padel 76-letni kolesar in se po prvih informacijah lažje poškodoval. Opravljen alkotest je pokazal 0,24 mg/l alkohola. Sledi mu plačilni nalog.

Ob tem na koprski policijski upravi opozarjajo kolesarje, naj ne vozijo pod vplivom alkohola. Alkohol v prometu pomeni izzivanje nevarnosti, saj voznik vozi prepočasi ali prehitro, težko obvladuje ali spreminja smer vožnje, ne uporablja smernikov, slabše zaznava dogajanje v prometu, napačno ocenjuje razdalje, voznikove reakcije so počasne ali pa jih sploh ni, pojavi se motnja pri ravnotežju, vidno polje je ožje kot pri treznem vozniku, ki se tudi težko prilagaja hitrim svetlobnim spremembam in podobno.

To ne velja le za voznike avtomobila, ampak tudi za kolesarje, voznike mopedov in vse ostale udeležence v cestnem prometu. Meja pitja naj bo zato pri 0,00. Vozite le trezni!

Sinoči ob 21. uri so policisti v Famljah pri Sežani ustavili 46-letnega državljana Kosova, ki je vozil osebni avto v času prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja v Sloveniji. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, za prekrške sledi skupni obdolžilni predlog.

Danes ob 5.06 je v enosmerni ulici, v Ulici za gradom v Kopru, obtičalo tovorno vozilo grških registrskih tablic. Vozilo so hitro uspeli odmakniti, policisti pa so 55-letnemu vozniku iz Grčije izdali globo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, ki jo je tudi plačal na kraju.

Na območju PU Koper so policisti od srede od 6. ure do danes do 6. ure, obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško.

Ponoči so policisti v Račicah ustavili osebni avto italijanskih registrskih številk. V vozilu sta bila dva državljana Kosova, voznik z urejenim statusom v Italiji in sopotnik, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji. Obema je bil izdan plačilni nalog. Ilegalni prebežnik bo vrnjen na Hrvaško.

V Brezovici pri Gradinu pa so prijeli dva državljana Iraka, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija