V IZOLI ZBRALI VEČ KOT TONO NEVARNIH ODPADKOV: Najboljši odziv v Kortah in Veluščkovi ulici, najslabši na Baredih

Izola

V Izoli so zaključili prvo letošnjo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, izkupiček katere je 1124 kg nevarnih odpadkov. V času akcije, ki je v občini potekala med 16. in 20. junijem 2020, je bila Komunala Izola s premično zbiralnico prisotna tri dni na podeželju, dva dni pa v širšem okolišu mesta in samem mestnem jedru.

Uporabniki so letos oddali na premično zbiralnico 739 kg nevarnih odpadkov manj kot v lanskoletni spomladanski akciji. "Manjšo količino oddanih nevarnih odpadkov pripisujemo tudi vplivu epidemije covida-19, v času katere je bilo veliko uporabnikov doma in so tako tovrstne odpadke sami dostavljali na zbirni center," so pojasnili v Komunali Izola. V obdobju od februarja do konca maja je bilo na lokacijo zbirnega centra dostavljenih 1120 kg nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Tokratne akcije se je udeležilo 213 uporabnikov, največji odziv je bil zabeležen v Kortah pri zadružnem domu ter v Veluščkovi ulici, najmanjši pa na Baredih, kjer je nevarne odpadke oddala le ena oseba.

Med zbranimi odpadki so prevladovali električna in elektronska oprema, neuporabna zdravila in kozmetika ter odpadno jedilno olje.

Uporabniki izolske komunale lahko sicer nevarne odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu, preko celega leta brezplačno dostavijo na lokacijo zbirnega centra, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro ter v soboto med 9. in 12. uro.

Za oddajo odpadnega jedilnega olja ter odslužene električne in elektronske opreme se lahko uporabniki poslužijo tudi posebnih oz. namenskih zabojnikov, ki so na območju občine Izola postavljeni na več lokacijah. Odpadne baterije, kozmetiko, žarnice, neuporabna zdravila, pa je možno oddati tudi v namenske zabojnike na recepciji Komunale Izola na Industrijski cesti 8 ter na lokaciji CUP na Muzčevi ulici 7 v mestu.

"Uporabnikom, ki so se udeležili tokratne poznospomladanske akcije, se zahvaljujemo za sodelovanje in s tem izkazano skrb za okolje," so še dodali na komunali, kjer so za vsa dodatna vprašanja na razpolago v času uradnih ur, tj. v ponedeljek, sredo in petek med 8. in 10. uro ter 10.30 in 12. uro, osebno ali na telefonski številki 05 66 34 950, lahko pa jim tudi pišete na elektronski naslov odvozi@komunala-izola.si.

Obenem sporočajo, da so vse informacije dostopne tudi na njihovi spletni strani www.komunala-izola.si, ki je bila pred kratkim tudi popolnoma posodobljena. Nova spletna stran je bolj pregledna in omogoča enostavnejši dostop do želenih informacij, pravijo na Komunali Izola, kjer vas lepo vabijo k ogledu.