V IZOLI ZABRNELI STROJI: Novo krožišče bo nared do konca meseca

Izola

Križišče med Industrijsko cesto, Kajuhovo ulico in Ulico Bogomira Magajne v Izoli bodo preuredili v krožišče s štirimi izhodi. Dela so se začela danes, vozniki pa se bodo lahko po njem zapeljali konec meseca.

Vozila z Industrijske ceste se v obstoječem križišču zaradi gostote prometa težko vključujejo na prednostno cesto, krožišče pa naj bi bistveno prispevalo k varnosti in pretočnosti prometa.

Za dela, ki jih bo izvedlo podjetje CPK, bo občina odštela dobrih 39 tisoč evrov, krožišče pa bo po napovedih s Sončnega nabrežja urejeno predvidoma še pred koncem aprila.

Pred poletno sezono nameravajo v Izoli preplastiti še Cankarjev drevored, od Bazoviške ulice do pokopališča.

V času del bo postavljena zapora, ki bo na Kajuhovi ulici in Industrijski cesti urejena s semaforji, medtem ko bo priključek Ulice B. Magajne zaprt za promet.

Deli novico:

Izolan |  13 .04. 2018 ob  08: 52
Namesto da ceste gradimo z evropskimi sredstvi mi z obcinskim denarjem! Bolno!
Izolan |  13 .04. 2018 ob  08: 49
Novi pesek v oci samo da tokrat je mivka! Hahaha
Sonček |  10 .04. 2018 ob  21: 25
No, malo več pohvalnih besed pa tudi premoremo. Izola je vsak dan lepša in prav gotovo niso vse kritike na mestu. Pa tudi glede "kažet" bomo dobili prav z županom gotovo rešitev. Menim, da ne bo nihče povzročal škode tistim, ki imajo vrtne hišice lepo urejene in jih uporabljajo le za spravilo orodja....Najmanj 40 let na tem področju uradno ni nihče naredil ničesar. Ni bila predpisana velikost...., zato ni pošteno, da se za obstoječe hišice zahteva kakšne spremembe. Nekateri imajo gradbena dovoljenja, 40 let sama tega nisem mogla urediti, dobila sem ustno odobritev sklada in lokacijsko informacijo. Tu se je moja "uradna pot " končala.
Vsi ne moremo biti vedno z vsem zadovoljni, skupaj pa lahko veliko stvari rešimo,saj je Izola naša. Zares je vsak dan lepša.
koooončno. |  10 .04. 2018 ob  09: 06
...
DelostoDeMi |  10 .04. 2018 ob  07: 53
tako je
ribar |  10 .04. 2018 ob  07: 30
končno, če bi imeli Izolana za Župana, bi to krožišče stalo pred tistim pri Ritoši...IZOLANA ZA ŽUPANA!!!
forešti |  10 .04. 2018 ob  01: 12
In če bi premogli v občinski upravi vsaj malo logičnega razmišljanja, bi najprej povezali krožišče pri Petrolu s krožiščem pri Retoši in bi že s tem razbremenili to križišče za vse ki gravitirajo na Livade, Šared, Korete in Jagodje, brez kakršnih zapor in nepotrebnih vmesnih stroškov za začasna krožišča (izvoz in table so že urejeni). Potem pa se lotili tega krožišča tako kot se spodobi z vso dokumentacijo in gradbenim dovoljenjem. Zgolj v poduk občinski upravi, rekonstrukcija po stari zakonodaji predpisuje, da se lahko površina poveče maksimalno do 10%, kar pa v primerjavi s prvotnim stanjem presegajo vsa krožišča v Izoli, a niti za eno ni pridobljeno gradbeno dovoljenje, kaj šele uporabno! Lahko vzamem v obzir da direktor občinske uprave in župan ne poznata zakonodaje, vendar da zaposleni ki skrbijo za občinske ceste - "strokovnjaki s področja prometa" oz. projektanti ki projektirajo za občino ne predočijo teh dejstev... potem tudi direktor in župan nosita objektivno odgovornost!
forešti |  09 .04. 2018 ob  22: 20
poleg več miljonskega dolga v občinski blagajni, komaj obresti pokrivajo, razprodaja celega Šareda in sedaj še krožišče... Če ima občinska uprava j.... naj na internetni strani objavi popis del in zbrane ponudbe, namreč prejšnjo krožišče pri retoši je stalo 18.000,00 € (nevem kje so nabrali tako vsoto) a so ga izvedli brez obveznega razpisa in brez gradbenega dovoljenja kot vsa ostala krožišča. Kolenc lovi kmete po kampanji zaradi kažet, sami pa izvajajo gradnjo brez gradbenih dovoljenj in neskladno s standardi. KAJ JE RES POTREBNO PODATI PRIJAVO, DA SE BODO V OBČINSKI UPRAVI VSAJ MALCE ZRESNILI IN ZAČELI DELATI!!!
Delosto |  09 .04. 2018 ob  19: 54
Ja res izola je v starem delu gnjila! Odpada omet,odpadajo stresniki,zlebovi zgnjili in visijo,gregorcicevo in smrekarjevo se od jugoslavije ni taknu nobeden! Ulice polulane! Mamamija nas zupan pa mece denar v neke ceste ki so bile se dokaj prevozne itd... o delamarisu,ladjadelnici,stari drogi da negovorim.... izola zgleda kot nekaksna novoletna jelka!
Hubb |  09 .04. 2018 ob  19: 07
-1
Koncno! Za odrezat dva drevesa, skopat par buz, postavit plastiko in malo poasfaltirat se prevec€
Izolan |  09 .04. 2018 ob  19: 05
Pohvalno!!!!
he |  09 .04. 2018 ob  19: 04
V Izoli bi morale biti volitve vsako leto. ker taka dela se delajo samo v letu volitev
1