V IZOLI VEČJE ŠKODE NI BILO: Izolska komunala zaščitila mesto s 500 protipoplavnimi vrečami (FOTO)

Izola

Dobro leto po lanskih poplavah se je občina Izola ponovno soočala s poplavami zaradi plimovanja morja ter močnim vetrom, ki je lomil drevesa.

Kot so sporočili s Komunale Izola, so se na območju Občine Izola včeraj okoli 12.00 začele neugodne vremenske razmere, z močnejšim plimovanjem, ki je obetalo poplavljanje priobalnega območja in starega mestnega jedra. Stopnjevala se je jakost južnega vetra, kar je povzročalo lomljenje dreves in ponekod odkrivanje strešne kritine. Najprej je močan veter pokazal svojo moč na podeželju, postopoma pa tudi v preostalem delu občine.

Na terenu so bile skupaj z gasilci tri dežurne ekipe Komunale Izola. Skupaj so odstranili vsaj 10 polomljenih dreves in odpeljali okoli 40 kubičnih metrov vejevja na zbirni center, so sporočili iz izolske komunale, kjer so za zaščito poplavljanja mesta napolnili 500 protipoplavnih vreč, za katere so porabili približno 15.000 kg peska. Te so razdelili stanovalcem in upravljalcem poslovnih prostorov na območju obale še pred drugim večernim močnim plimovanjem.

Zaradi ekstremnih vremenskih pogojev je delovna enota pristaniške dejavnosti izvajala stalni nadzor nad plavajočimi pomoli in priveznimi mesti. Kanalizacijski sistem je v mestu in črpališču Izola deloval brez motenj, saj je celotno postrojenje delovalo v povišanem režimu, so še sporočili s Komunale Izola.

V večernih urah se je vreme postopoma umirilo in z njim tudi napovedano plimovanje z močnim južnim vetrom, kar ni povzročilo dodatne škode na infrastrukturi mesta. "Velja pohvaliti vse sodelujoče, ki so združili moči in pomagali pri reševanju našega lepega obmorskega mesta," so še navedli na izolski komunali.

Deli novico:

@ Izolan |  05 .11. 2018 ob  11: 59
Verjetno si takrat ti prižgal svečko v cerkvi, pa je blo rešeno.
Preventiva je važna, ne kurativa ko je za vse prepozno. Potem pa jok, kdo je vse kriv za tvoje sranje.
Izolan |  05 .11. 2018 ob  01: 01
Se ena laz da je izolo resla komunala! Pac voda ni rastla in tu se je problem resu ne pa komunala z vrecami itd....
Mitico |  02 .11. 2018 ob  10: 45
Ej, ste vidli potencijal IJN. Srečko Langeršek. Bo zrihtal harmoniko v vsako izoljsko ulico in udri do treh zjutraj. Novo živlenje Izoli., nova delavna mwsta, maxi profit za dilerje.
Vota Fortunato, ogni voto e un voto sbagliato.
Skoda  |  01 .11. 2018 ob  07: 48
Največjo škodo v Izoli predstavljajo SD. So stokrat hujši od vetroloma in poplav. Voda odteče, nered pospraviš, oni so pa nalepljeni na korito.
@ bizgec |  31 .10. 2018 ob  20: 09
ti ne znaš šteti do 100, kaj šele do 500. Beri prav.
Tvoja Mujota sta tudi naložila 500 vreč, jh peljala in razdelila izolanom. In to vse v treh urah, medtem ko si si ti vrtal s prsti po nosu.
@A.C.A.B |  31 .10. 2018 ob  20: 08
-1
Mogoče jih pa nimajo kam dat? Ker so jih razne Brede, Klokocovniki in Skoki že večkrat nategnili na suho ... Ti bi jih pa se bolj kaznoval :-(((
A.C.A.B. |  31 .10. 2018 ob  16: 55
Najbolj me nasmejejo tisti, ki živijo v Izoli kljub opozorilom so pustili avte na parkiriščih ob morju. Malomarnost pa taka...pol pa kliče gasilce. Dal bi ti jaz gasilce...10k € položnice pa ti razmišljaj...
@ Brižna Istra z vami | danes ob 20:32 |  30 .10. 2018 ob  23: 11
Kaj te čemo kritizirati in pljuvati, ti pač vidiš ene stvari tako, kot jih želiš videti.
Brižna Istra z vami |  30 .10. 2018 ob  20: 32
Nekaterim pa res ni pomoči saj v vsaki situaciji vidite le priložnost za koga spljuvat in zbruhat svojo nezadovoljstvo.
Jaz pa glede na videno in tudi v članku opisanano lahko le rečem kapo dol fantom in tako se to dela.
Upam, da se bo hitro najdel kdo in spljuval moj komentar.
bizgec |  30 .10. 2018 ob  19: 53
-4
500 vreč peska napolnita dva Mujota v 3 urah in s tem se Komunala Izola hvali. Če pogledamo slike, vidimo vse poplavljeno in čemu so potem te vreče služile?
Izolski gasilci |  30 .10. 2018 ob  19: 25
Še en dosežek je bivši vodja izolskih gasilcev in član SD, ki je s kartico gasilcev potoval v London in veselo trošil več let preden se je kaj premaknilo. Seveda so stvari do zadnjega pometali pod preprogo in rešujejo z mediacijo na sodišču. Je za vprašat po zdravju nadzornike v društvu in odgovorne na občini, ki je slepo plačevala račune. Predvsem Zeličko, ki je pokrivala gasilce v tistem obdobju in Valdija ... Škodo bomo pa nosili občani :-((((
Civilna zaščita  |  30 .10. 2018 ob  19: 16
Župan krši zakon in nosi vso odgovornost za dogodke in slabo odzivnost letos in predvsem ob lanskem neurju. Ni namreč imenoval poveljnika civilne zaščite. Ko pride do kritičnih razmer, se ne ve kdo odloča. Župan pa spi doma v Kopru in se mu J.... Tip bo končal še v zaporu.

Izolsko občino rešujejo prostovoljni gasilci iz Kopra in Pirana. Sramota!

Voli vse, razen SD!!!!!
1