V Izoli prirejajo sejem protipoplavne zaščite za občane

Izola

V mesecu požarne varnosti in preventive je Civilna zaščita Občine Izola izpeljala več aktivnosti z namenom promocije preventive in osveščanja občanov o požarni varnosti. V soboto, 26. oktobra, pa bo na Manziolijevem trgu priredila še sejem protipoplavne zaščite za občane.

Na dnevu odprtih vrat gasilskih domov sta se občanom predstavili dve prostovoljni gasilski društvi, ki delujeta v občini, PGD Izola in PGD Korte. Prejšnji teden so izolski gasilci izpeljali vajo evakuacije v občinski stavbi na Sončnem nabrežju in na Lonki izvedli splošni prikaz gašenja za občane, kjer so občani lahko tudi sami poskusili z gasilnikom pogasiti požar.

Ta teden v četrtek in petek bodo v okviru učnega procesa za učence višjih razredov osnovnih šol izvedena predavanja na temo preprečevanja in pripravljenosti na naravne in druge nesreče v lastnem okolju. V petek bodo gasilci iz Kort izvedli vajo evakuacije in prikaz začetnega gašenja z gasilnimi aparati na podružnični šoli v Kortah.

V soboto, z začetkom ob 10. uri, pa bo na Manziolijevem trgu organiziran sejem protipoplavne zaščite za občane. Na sejmu bodo občanom predstavljene rešitve, izdelki in oprema za zaščito in reševanje in za samozaščito. Predstavile se bodo tudi vse enote in službe, ki sodelujejo v zaščiti, reševanju in pomoči v občini Izola. Sledila bosta prikaz skupinske protipoplavne zaščite enote za reševanje na vodi in iz vode PGD Izola ter izvedba pripravljalnih del za namestitev stalnih sidrišč za protipoplavne baraže na Velikem trgu in Sončnem nabrežju.

mrpresi |  28 .10. 2013 ob  09: 22
ti...meduza: parazit te je delal...kje je kaj omenjen Kolenc...cepec zagamani....
Meduza |  22 .10. 2013 ob  17: 24
-1
Kdo bo rešil poplavo, ki jo je naredil Kolenc in njegova nesposobna bagra, ki je skoraj potopila Hidrio Svetlika? O tem poročajte, ne delat samo piar tem parazitom.