V IZOLI PRESEGLI 400.000 NOČITEV: Manj kot v času pred covidom, a neprimerno več kot lani

Izola

Izolo je v septembru obiskalo 19.725 gostov, ki so skupaj opravili 73.668 nočitev. To je sicer šest odstotkov manj nočitev kot leta 2019, a 40 odstotkov več kot lani. Od januarja do konca septembra pa so v tem ribiškem mestecu skupaj zabeležili 103.699 gostov, ki so opravili 408.184 nočitev, so sporočili iz Turističnega združenja Izola.

V primerjavi z letom 2020 so tako za sedem odstotkov povečali število prihodov in za pet odstotkov število nočitev. Do konca leta je še nekaj časa za privabljanje turistov.

Dnevi kraljestva ribe je kulinarična akcija, ki se bo začela 12. novembra in bo trajala vse do 28. novembra. V kulinarični akciji se bodo pod skupno tematiko ponovno združili izolski gostinci, ki sledijo vodilu Kilometra nič ter skupaj promovirajo pomen lokalne kulinarike in uporabo sestavin iz neposrednega okolja, so še zapisali v turističnem združenju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  31 .10. 2021 ob  09: 56
... vsako leto me obišcejo sestrične z otroci iz tujine ..., izole ne prehvalijo ..., ker se doma ukvarjajo s turizmom, jim ni jasno, kakor tudi meni ne, zakaj se mandrača, kot ene najlepših lokacij ne isprazni "pločevine",kot je bil ispraznjen v piranu tartinijev trg ...
... no, verjetno kdo od politikov bere regional, vprašanje je bilo zastavljeno že neštetokrat, dobilo tudi veliko všečkov, ali bi si lahko kdo vzel par minut in mi odgovoril na vprašanje ali se to lahko pričakuje v bližnji prihodnosti ali je to samo "utopija" ...
... vnaprej najlepša hvala za odgovor ...