V IZOLI PREDALI NOVA NEPROFITNA STANOVANJA: S takim tempom si želijo obnavljati še naprej (FOTO)

Izola

V Izoli so dopoldne simbolno predali namenu tri nova neprofitna stanovanja in poslovni prostor na Smrekarjevi ulici v starem mestnem jedru. Direktor Komunale Izola Denis Bele je pojasnil, da na ta način ohranjajo življenje v starem mestnem jedru. Župan Danilo Markočič pa je napovedal, da je njihov cilj predati najmanj 20 stanovanj letno.

Izolska občina je februarja letos že predala ključe novim najemnikom 13 neprofitnih stanovanj. Danes so simbolno odprli še nov objekt na Smrekarjevi, kjer so na novo uredili tri stanovanja in en poslovni prostor.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

"Danes smo pred objektom, ki je veliko let sameval in le smela in modra odločitev tako vodstva javnega podjetja kakor sodelavcev v občinski upravi je pripomogla k temu, da se mesto tudi na ta način oživlja," je ob tej priložnosti poudaril izolski župan Danilo Markočič.

Po njegovih besedah želijo na občini nadaljevati z obnovo stanovanj s takšnim oz. še bolj pospešenim tempom. Cilj je, da bi stanovalcem Izole vsako leto predali najmanj 20 stanovanj.

Upravljavec nepremičnin v občinski lasti je Komunala Izola, njen direktor Denis Bele pa je izpostavil, da poleg objekta na Smrekarjevi danes predajajo namenu še dve obnovljeni stanovanji v starem mestnem jedru, in sicer v Koprski in Alietovi, ter še dve stanovanji v Livadah, ki so bila do zdaj zaradi prenove prazna.

Danilo Markočič in Denis Bele pred stanovanji na Smrekarjevi.

S tem, je dodal Bele, uresničujejo obljubo, "da ohranjamo življenje v starem mestnem jedru, četudi se zavedamo, da je gradnja nekoliko dražja, kot bi bila sicer". To je del skupne politike občine in javnega podjetja, katere namen je ohranjati življenje v starem mestnem jedru in dajati možnost "mladim, izobraženim družinam, da ostajajo v Izoli".

Poleg prostorov, ki so jih danes predali namenu, pa bodo predvidoma v roku enega meseca zaključili z gradnjo petih novih neprofitnih stanovanj na Južni cesti. V načrtu je tudi dodatna ureditev štirih stanovanj na Krpanovi ulici in pričetek gradnje štirih stanovanj na Cegnarjevi ulici, je navedel Bele. Vrednost vseh omenjenih naložb je okoli 1,3 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  11 .07. 2020 ob  10: 55
Dejmo bit realni malo..
Kolko mladim druzinam so pomagali starsi prit do stanovanja ali so si uredili zgornjo etazo v hisi,morda nekateri so celo podedovali stanovanje.
Za nekoga ki je koncal fakulteto sluzb z visoko placo je bolj malo,pogosto taka druzina si najde delo kje drugje morda celo v tujini.
Ostajamo taki z minimalno placo 300e plus minus..
Kaj nas vseskupaj caka ko se bodo v prihodnje tri generacije zamenjale in nebo vec pomoci od starsev?
I know |  10 .07. 2020 ob  20: 04
-4
......in kaj si ti, Ivan, naredil dobrega za Izolo...?
Ivan |  10 .07. 2020 ob  15: 40
"...in le smela in modra odločitev tako vodstva javnega podjetja kakor sodelavcev v občinski upravi je pripomogla k temu..." Jasno.

Rokovanje mora biti. Kaj so že volitve?