V IZOLI OBELEŽITEV PROTIVLADNIH PROTESTOV: Povabili tudi tri izolske poslance, "ki so soodgovorni za vse, kar ta vlada počne svojim državljanom"

Izola

Izolski protestniki, kot so se poimenovali, bodo drevi obeležili eno leto od prvega protivladnega protestnega petka. Protesti v Izoli so se vrstili brez predaha tako ali drugače celo leto vsak teden. K današnjemu dogodku so povabili tudi tri izolske poslance, brez katerih, kot pravijo, vlada ne bi mogla rušiti demokracije in človekovih pravic.

Današnji protest bo že 53. po vrsti. "Ni nas veliko, smo pa vztrajni in neomajni. Včasih smo s kolesi, včasih peš, parkrat z avtomobili; nekajkrat v ilegali, sicer pa javno," so pojasnili. Protestniki prihajajo tudi iz sosednjih mest in zaledja, na protestih pa opozarjajo na "aktualne norosti v slovenski politiki, na korupcijo, napade na medije in kulturo, neupoštevanje mnenj stroke, kadrovanja, sovražni govor, kršenja ustavnih pravic, izdajo volivcev".

Ob obletnici protestov drevi pripravljajo novinarsko konferenco, na katero vabijo tudi vse tri izolske poslance, od katerih želijo dobiti pojasnila "glede odločitev in dejanj, ki so bila v nasprotju z njihovimi predvolilnimi obljubami in v nasprotju z našimi pričakovanji".

Kot so pri tem navedli, brez sodelovanja poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žiže, poslanca DeSUS Branka Simonoviča in poslanca SMC Gregorja Periča vlada Janeza Janše ne bi mogla rušiti demokracije in vseh človekovih pravic. Po njihovem mnenju so tako omenjeni poslanci soodgovorni "za vse, kar ta vlada počne svojim državljanom".

Izolski protestniki sicer daleč vnaprej svojih aktivnosti ne načrtujejo, pač pa se sproti prilagajajo aktualnemu dogajanju in usklajujejo z drugimi protestnimi skupinami iz Ljubljane in drugih krajev. Prvi skupni cilj vseh bo, da se prihodnji petek čim bolj množično udeležijo vseslovenske vstaje za predčasne volitve, ki bo v Ljubljani, so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  21 .05. 2021 ob  20: 54
-1
Sproscena glasba,prijeten ambijent,soncni zahod...
Imel sem se dobro
joe jaxson |  21 .05. 2021 ob  14: 02
kaj oni bodo v VIP loži ali med populom ?