V IZOLI NEJEVOLJA ZARADI KURJERC: "Ne moreš jih videti, kaj šele priklicati ali dočakati"

Izola

Med Izolani in Izolankami vlada nejevolja zaradi Kurjerce – električnega minibusa, ki naj bi domačinom olajšal dostop do mestnega središča, upravnih stavb in trgovin. V Facebook skupini 'Izola – kot je bila nekoč…. Skupaj za boljši jutri' je ena izmed prebivalk objavila zapis, v katerem je poudarila težave z nedostopnostjo Kurjerce, hkrati pa izpostavila negativno vedenje voznikov. Marsikdo je zapisu prikimal. 

"Če je na začetku vzpostavitve Kurjerce v Izoli bilo zelo pogosto videti v obtoku dve Kurjerci, jih zdaj praktično ne moreš videti več, kaj šele priklicati oziroma dočakati. Če je Kurjerca namenjena starejšim osebam, osebam z invalidnostmi, ki lahko vstopijo v Kurjerco in ostalim osebam, bi človek pričakoval, da bo ta brezplačna storitev delovala bolj ali manj brezhibno. Pa žal temu ni tako," navaja Izolanka, ki je, kot je zapisala, tudi sama oseba z invalidnostjo.

Dodaja še, da bi bilo "zaželeno, da bi osebe, ki vozijo Kurjerco, obvladale socialne veščine in bile kolikor se le da prijazne in da bi se držale dogovorjenega – če rečejo, da pride čez 20 minut, pričakujem, da takrat tudi pride".

V komentarjih je več ljudi pritrdilo njenemu zapisu: "Vsi imamo iste težave s Kurjerco", "To o socialnih veščinah bi kar potrdila. Moja mama jo je uporabila enkrat […] in je bila zelo razočarana nad obnašanjem oziroma potrpežljivostjo voznika".

Nekateri so se obregnili tudi ob turiste, češ, da Kurjerce raje prevažajo njih kot domačine. "Če pa vozijo raje turiste. Mojega sina z berglami je enkrat vrgel ven 5 minut daleč od doma, ker se mu ni ljubilo, pa čeprav je potem šel mimo doma," navaja ena izmed komentatork.

Druga pa: "Kurjerce naj bodo predvsem za občane, turisti imajo taksi. Ali pa naj bo zanje plačljivo. Že tako uzurpirajo vse, kar jim pride pod roke za pol leta in se mora domačin prilagajati njim, občina pa ne naredi nič, da bi to preprečila. Predvsem pa naj bo to tekoča storitev, ne naročilo prevoza čez tri ure ali več."

"Mogoče en dan dobimo resničen javni promet, namesto dveh električnih avtkov in enega kamufliranega traktorja," je bil oster eden izmed komentatorjev.

Z vprašanji glede teh težav smo se obrnili na izolsko občino. Njihove odgovore in pojasnila bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  31 .05. 2024 ob  07: 31
Pero izoljani ne pozabit.
VOLITE TITA.
Cazzimperio  |  31 .05. 2024 ob  07: 29
Kurjerce gredo na baterije kot župan.
Se polnijo se polnijo. Eden z kw drugi z euri
kaslc |  30 .05. 2024 ob  16: 06
14
Šofer iz južnih krajev ,skrajno neprijazen, divja po izolskih ulicah, stem negoduje pešcem ki so na prehodu in jim trobi, naj se umaknejo.Lepo si vzame eno uro za malico pri Šparu, ti ga pa lahko mirno čakaš. Potem ko ga končno ponovno prikličeš pa sploh ne pride. Ko pa je vozila mularija so pa razbili kurjerco, medtem ko so divjali po Izolskih cestah. V glavnem katastrofa in neresnost iz strani občine in komunale. Nobene kontrole.
JKDWingChun |  30 .05. 2024 ob  11: 16
16
In spet ManofPussy neko agresijo. Res si nizkoten sorry. Tisto zgoraj si napisal prav ja..ma si pol na koncu zajebal. Še polente in špinače bos mogu pojest da boš razvil malo bolj kulturen način razmišljanja,namesto tega kako bi nekdo obžaloval. In kaj bi naredu? Bi mu dal prst v rit? Drugega nisi zmožen,ker te je sam gobec in nič dejanj. Si dokazal ko si reku naj pridem do cerkve pa tebe pussy ni blo. Ala pa lepo uživaj v tvojih fantazijah iz risank
ManofSteel |  30 .05. 2024 ob  10: 21
-2
Moj oče je invalid, ko je klical kurjerco zaradi višje sile najprej je moral čakat dobro uro, da je sploh prispela, nato ga je nameraval pustit 200m od namenjene lokacije. Rekel mu je naj izstopi ven, ker da nima časa za peljat do željene lokacije. Foter mu je tekel, da ne more hodit, ta mu je odvrnil, da ni njegov problem.
Lahko samo rečem, da ta idiot je imel srečo, da sem tistivdan delal in nisem imel časa, da ga poiščem. Da izvem kateri je bo obžaloval tisti dan, ko se je rodil.
In to se zgodilo v času županovanja Markočiča, tako da ne bo ta butec spodaj klatu neumnosti češ to se dogaja le v času Bogatića.
JKDWingChun |  30 .05. 2024 ob  07: 15
26
Poiščite razloge pri penzijonerju Bogatiču!!! Niti penzijonerji nimajo posluha za penzionerje in invalide ocitno.

Ja se strinjam da niso neki prijazni šoferji Kurjerce! Ko vidis une face te prime sa bi sel raje peš