V IZOLI NAD VEČJA ŽARIŠČA ŠČURKOV: Na teh lokacijah bodo ponovili dezinsekcijo

Izola

Komunala Izola bo v tem tednu, med 26. in 29. majem, na posameznih delih javnega kanalizacijskega omrežja v Izoli ponovno izvedla dezinsekcijo. Izvedena bo na lokacijah, kjer se je pri zadnji dezinsekciji odkrilo večja žarišča ščurkov, in na lokacijah, na katere jih zaradi pojavljanja ščurkov dnevno opozarjajo občani, so sporočili iz komunale. 

Ponovitev dezinsekcije se bo glede na ugotovljena žarišča izvedla na odseku med Podvozno cesto in Cesto v Jagodje, v okolici mestne tržnice in glavne avtobusne postaje, v Muzčevi ulici, Drevoredu 1. maja in Ulici svobode ter na posameznih manjših lokacijah. Dezinsekcijo bo po naročilu Komunale Izola izvajala družba Radit iz Kopra.

Dezinsekcija, s katero se učinkovito odpravlja težave s škodljivimi insekti (ščurki, ipd.), ki se med drugim zadržujejo tudi v kanalizacijskih ceveh, se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov ter toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije, so sporočili iz izolske komunale.

Hkrati v komunali lastnike stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov, pozivajo, da z namenom doseganja čim večjega učinka dezinsekcije poskrbijo tudi za dezinsekcijo svojih internih kanalizacijskih omrežij in priključkov. Storitev lahko naročijo neposredno pri katerem koli pooblaščenem izvajalcu za dezinsekcijo.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo termin izvedbe spremenjen, kar pa bo Komunala Izola tudi pravočasno sporočila.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete Komunalo Izola, na telefonski številki 05 66 34 950 ali 05 66 34 935.