V IZOLI IZVEDLI VEČ KOT 200 PROJEKTOV: Skupna vrednost 26 milijonov, odslej pa "ne le kaj, ampak tudi kako"

Izola

Kljub dejstvu, da je sedanji župan Izole prevzel mandat v času, ko je Občina Izola izgubila kar 1,9 milijona evrov zaradi stare izgubljene tožbe, je vodstvu občine v sedanjem mandatu uspelo izpeljati večino zastavljenih projektov. V Izoli so v zadnjih štirih letih izvedli več kot 200 projektov v skupni vrednosti 26 milijonov evrov. Danilo Markočič, ki na letošnjih lokalnih volitvah kandidira kot neodvisni kandidat za župana Občine Izola, pri tem poudarja: "Z dosežki tega mandata sem zelo zadovoljen."

"Da so dosežke mojega mandata zaznali tudi Izolanke in Izolani, dokazujejo podpisi podpore za mojo kandidaturo in Izolsko županovo listo. Zelo pomembno je bilo, da smo se od samega začetka bili sposobni organizirati in prilagoditi zahtevnemu finančnemu položaju, ki je nastal zaradi stare izgubljene škode. Največji poudarek smo namenili tistim projektom, ki izboljšujejo kakovost bivanja in življenja ljudi", pravi Markočič. "V čast mi je, da sem prejel tolikšno podporo Izolank in Izolanov, saj mi to daje še dodaten zagon za uresničitev vseh zadanih ciljev. Zdaj vem, da je ambiciozen program, ki smo si ga zastavili, edini pravi odgovor," je dejal v zahvalo podpornikom.

Predstavitev kandidata za župana Danila Markočiča

Predstavitev kandidata za župana Danila Markočiča. Vir: TV Koper Capodistria #izolskazupanovalista #danilomarkocic #lokalnevolitve2022

Objavil/a Izolska županova lista dne Ponedeljek, 24. oktober 2022

Med večjimi projekti, ki jih je Občina Izola izvedla v preteklem mandatu, je gotovo nov dom za gasilce in civilno zaščito v industrijski coni, novo vozilo, garaže za gasilce v Kortah, 29 obnovljenih stanovanj za neprofitno oddajo, kanalizacija na Šaredu, obnovljen severni del ribiškega pristanišča ter subvencije ribičem, kmetom in podjetnikom.

Uspešno so izvedli tudi participativni del proračuna, v okviru katerega so uredili prostor ob nogometnem igrišču Šared, nabavili reševalna kolesa za izvajanje reševalne dejavnosti, prenovili prostore Kluba izolskih študentov in dijakov, postavili počivališče ob kolesarski poti, umirili promet na Parenzani, sanirali cesto do objekta Šared 17a ter postavili nadstreške na nekaterih avtobusnih postajališčih.

"Odločilno besedo pri teh projektih so imeli Izolanke in Izolani, saj so bili to njihovi predlogi. Njihovo aktivno sodelovanje pri razporejanju dela proračunskih sredstev je izjemno pomembno, saj sami najbolje poznajo potrebe v njihovem neposrednem okolju," izpostavlja Markočič, ki je v občino v preteklem mandatu vpeljal participativni proračun.

Takšen proračun v Sloveniji izvaja manj kot 40 občin, a se je izkazalo, da predstavlja pomemben člen sodelovanja med občinsko upravo in občani. Kot je še dejal Markočič, bo v primeru vnovične izvolitve za župana skupaj z zagnano ekipo Izolske županove liste zaključil številne projekte, z uresničevanjem katerih je pričel v času svojega trenutnega mandata. Na vprašanje, ali se boji nasprotnikov odgovarja: "Ne jemljem jih kot nasprotnike. To so občani in občanke, ki želijo Izoli pomagati. Njihove dobre predloge bom ob zmagi vključil v program Izolske županove liste."

Odslej "ne le kaj, ampak tudi kako"