V IZOLI DELAJO KANALIZACIJO: Grafist bo povezal Šared z mestom

Izola

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo fekalnega kolektorja oziroma fekalne kanalizacije med Izolo in Šaredom, ki ga je izolska občina prejela konec aprila, je postalo pravnomočno. Dela bodo stekla v začetku junija.

Skladno s sprejetim načrtom komunalnega opremljanja območja Šared, je izolska občina v začetku leta 2018 začelo s pravo fazo komunalnega opremljanja. Ta zajema izgradnjo kanalizacijskega sistema, ki bo Šared povezal z Izolo in s skupno čistilno napravo v Kopru, v dolžini 1730 metrov.

Dela bo izvajalo podjetje Grafist. Gre za enega ključnih izolskih projektov v tem letu, za katerega je iz proračuna namenjenih 800.000 evrov, končan pa naj bi bil do konca leta. Nato bo sledila izgradnja kanalizacijskega omrežja znotraj Šareda.

Elektro Primorska na Šaredu zaključuje tudi izgradnjo dveh novih transformacijskih postaj in nove kabelske kanalizacije v dolžini 500 metrov za napeljavo elektroinštalacij. Izdelani so tudi načrti ureditve kanalizacijskega in cestnega omrežja ter ostale infrastrukture v okviru prve faze opremljanja na območju samega naselja Šared. V okviru tega bo v prihodnjih dveh mesecih zgrajena dostopna cesta in ostala komunalna infrastruktura do dveh novo zgrajenih objektov v skladu z zazidalnim načrtom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .05. 2019 ob  03: 14

Lahko služi kolikor ki če...s sabo ne bo nesel....
Istriano |  24 .05. 2019 ob  18: 26
V celi Sloveniji ga ni boljšega in bolj ugodnega podjetja od Grafista. V Kopru se sicer drobijo robniki na krožiščih in izpadajo kamnite kocke na prehodih za pešce, ampak važno, da je Grafist dobro zaslužil.