V IZOLI DANES FESTIVAL SVET REFOŠKA: Na voljo bodo vina 40 vinarjev iz Slovenije in tujine

Izola

Izola danes gosti peti mednarodni festival vin Svet refoška, na katerem bodo svoje proizvode predstavili vinarji iz slovenskih vinorodnih okolišev Slovenska Istra in Kras. Na festivalu, ki bo potekal med 14. in 21. uro v Manziolijevi palači v Izoli, se jim bodo pridružili tudi kolegi iz Italije in Hrvaške, so sporočili organizatorji.

Festival Svet refoška je pomembno stičišče vinarjev in njihove publike, da pokažejo vse potenciale omenjene sorte, so še zapisali organizatorji festivala. Kot so dodali, je značilnost vin iz sorte refošk globoka rubinasta barva ter izraziti sadežnost in svežina.

Iz sorte refošk vinarji pridelujejo različna vina, in sicer peneča, rose, mlada vina, bogata zorjena vina in vina iz sušenega grozdja z ostankom sladkorja. Refošk je najbolj razširjena rdeča sorta v Sloveniji in najbolje prodajano sortno vino v njeni zgodovini, zaradi visoke vsebnosti antioksidantov pa refošku pripisujejo blagodejne lastnosti, so še izpostavili v vabilu.

Osrednji del festivala bo degustacija vin približno 40 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije v Manziolijevi palači v Izoli, ki bo danes potekala med 14. in 21. uro. Že dopoldan, med 9.30 in 13. uro, pa bo v Pretorski palači v Kopru potekala mednarodna strokovna konferenca Refošk gre v svet, na kateri bodo poznavalci osvetlili prodajne priložnosti vin iz sorte refošk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija