V IZOLI BREZPLAČEN INTERNET: Povežite se na WiFi4EU in brskajte

Izola

Občina Izola je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem Izole omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in tujcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu s strani Evropske komisije, in na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Izola izvaja podjetje Telekom Slovenije, d.d.

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta. Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere WiFi4EU, nakar se odpre spletni obrazec z emblemoma WiFi4EU in Občine Izola, kjer uporabnik izbere možnost Vstopite. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko brezplačno koristi internet.

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na lokacijah:

- Lonka,
- Park Pietro Coppo,
- avtobusna postaja,
- tržnica,
- območje arheološkega najdišča – barka Biser,
- Sončno nabrežje, v okolici občinske stavbe.

Občane in druge obiskovalce vabijo k uporabi brezplačnega interneta, ob tem pa prosijo za strpnost ob morebitnih težavah, saj je sistem do uradne potrditve s strani Evropske komisije v fazi testiranja.