V IZOLI BODO PONOVILI DEZINSEKCIJO: Občanom priporočajo to

Izola

Komunala Izola obvešča, da bo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) iz Kopra, v četrtek, 26. 5. 2022, in v petek, 27. 5. 2022, izvajala dezinsekcijo javne kanalizacije v Izoli, in sicer v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad in starega mestnega jedra Izole, kjer je bil ugotovljen večji pojav ščurkov. Dezinsekcija se bo izvajala z obrizgavanjem in toplim zamegljevanjem jaškov.

Zaradi razvojnega kroga ščurkov bo potrebno po treh tednih dezinsekcijo ponoviti, saj insekticid deluje samo na odrasle ščurke, ne pa tudi na jajčeca.

Občanom priporočajo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da ostanke hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Prav tako priporočajo, da ostanke hrane oziroma živil odstranijo iz dvorišč in okolice objektov. Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo predvidene dezinsekcije, bodo termini izvedbe premeščeni, o čemer vas bodo naknadno obvestili. Za morebitne dodatne informacije sta na razpolago telefonski številki Komunale Izola 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.