V Italiji štiri aretacije, v preiskavi tudi Gattuso

Italijanska policija je davi v okviru preiskave o prirejanju izidov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirala štiri osebe in obenem odprla preiskavo proti svetovnemu prvaku z azzurri, Gennaru Gattusu. Za zdaj še ni znano, kje je policija opravila aretacije.

Četverica, ki jo je policija aretirala, naj bi služila kot vezni člen med svetom nelegalnih stav in nogometaši, so povedali preiskovalci za italijansko tiskovno agencijo Anso.

Gattuso, leta 2006 z italijansko izbrano vrsto tudi svetovni prvak, je osumljen kriminalnega dejanja z namenom storiti športno prevaro. Gattuso je bil nekaj časa trener italijanskega drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu zahvalili po le nekaj tekmah. V preiskavi se je znašel tudi nekdanji nogometaš Lazia Cristian Brocchi.

Davi je v akcijo stopilo na ducate policistov, ki so delovali po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je leta 2010 razkrilo afero Calcioscommesse.

Deli novico:

Kaj pa pri nas? |  17 .12. 2013 ob  10: 50
Pri nas ne preiskujejo nobene nogometno javno- zasebne umazanije, ker so v vrhu teh imena oseb , ki jim že leta s pravnega vidika nobena komisija ne more "do živega."
Slovenski javni zasebniki kot so funkcionarji v nogometu ljubijo misel, da jih Slovenci obožujemo kljub podlostim.