V ITALIJI SE OBETA VROČINSKI VAL: Na termometrih tudi več kot 40 stopinj Celzija

Svet

Italijo bo s prihodom afriškega anticiklona v prihodnjih dneh zajel prvi večji vročinski val tega poletja. Temperature bodo dosegle 40 stopinj Celzija, kar je deset stopinj nad povprečjem v tem obdobju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Živo srebro se bo danes in v torek v osrednji in severni Italiji povzpelo na 32 do 34 stopinj Celzija, še bolj vroče pa bo v južni Apuliji, na Siciliji in Sardiniji, je povedal vremenoslovec Antonio Sano, ki napoveduje, da se bo od srede do petka vročina še okrepila.

V Rimu, Neaplju in Firencah bo predvidoma 40 stopinj, v notranjosti Sardinije in Sicilije pa se bodo temperature gibale med 42 in 44 stopinj Celzija.

Konec tedna bo afriški anticiklon izgubil na moči, je še dejal Sano, ki je ustanovitelj spletne strani ilMeteo.it. Kot je dodal, pričakuje zelo močne nevihte na severu, ki bodo znižale temperature v vseh regijah.

Italijani so minuli konec tedna ohladitev pred vročino iskali na plažah ob morju in jezerih, ki so bile polne ljudi, v tem tednu pa naj bi bila gneča še večja, med drugim tudi zaradi začetka šolskih počitnic, dodaja Ansa.

Vročinski val bo v teh dneh zajel tudi Slovenijo

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija