V ITALIJI POSTOPOMA VEČ SVOBODE: Necepljeni zdravniki se bodo lahko vrnili na delo

Svet

Nova italijanska vlada bo zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, ki so bili suspendirani, ker se niso hoteli cepiti proti covidu-19, dovolila vrnitev na delo, je včeraj sporočil minister za zdravje Orazio Schillaci. Vlada naj bi ustrezno odločitev sprejela v kratkem, tako da bi se lahko zdravniki na delo vrnili še pred koncem leta.

Fotografije so simbolične

Obvezno cepljenje proti covidu-19 za zdravstvene delavce so v Italiji uvedli lani spomladi, v veljavi pa naj bi bilo še do konca leta. Ker se niso hoteli cepiti, je bilo v državi suspendiranih na tisoče zaposlenih v zdravstvu.

Schillaci je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa še sporočil, da njegovo ministrstvo ne bo več vsak dan objavljalo podatkov o številu na novo okuženih s koronavirusom ter hospitalizacijah in smrtih zaradi covida-19, ampak bo to statistiko osveževala le še enkrat tedensko.

Šest mesecev po končanju izrednih razmer zaradi pandemije covida-19 novi minister namreč ocenjuje, da je čas, da se začnejo Italijani postopoma vračati v normalnost, a v skladu s ‘kriterijem odgovornosti"in ob spoštovanju obstoječe zakonodaje. "Danes je ta bolezen povsem drugačna, kot je bila prej, in zato bomo poskrbeli, da bo postopoma zavladalo več svobode," je napovedal.

Nova vlada premierke Giorgie Meloni v Rimu tako pričakovano uvaja nove poudarke v pristopu do covida-19. Ko so v Italiji lani uvedli obvezno cepljenje za nekatere kategorije delavcev ter pogoj PCT (prebolel, cepljen ali testiran) za vstop v javne prostore, je Melonijeva namreč te omejitve močno kritizirala.

Prejšnja vlada premierja Maria Draghija je sicer tik pred odhodom kljub naraščanju okužb ublažila ukrepe proti koronavirusu. Tako se ni odločila za podaljšanje obvezne nošnje obraznih mask FFP2 v javnem prevozu, medtem ko je obveznost nošenja zaščitnih mask v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše podaljšala le za mesec dni oziroma do 31. oktobra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  30 .10. 2022 ob  05: 50
seveda to ne velja samo za doktorje, ampak za vse ljudi v različnih službah,da se bodo vračali nazaj delat...saj je večina cepljenih žal že umrlo,pa tega stroka ne prizna,zato smo mi necepljeni še kako dobrodošli.
manemebasat |  29 .10. 2022 ob  21: 00
Po Nuermberskem kodeksu je kazen za tak prekrsek SMRT!
manemebasat |  29 .10. 2022 ob  20: 59
Skoda, ki so jo utrpeli miljoni po celem svetu je sicer nepopravljiva a malo zadoscenja upam, da bomo le imeli. Pocasi se snema krinka teh kriminalcev, ki so svet speljali v mizerijo in smrt. Fauci, soros, gates, bourla,van der leyen, biden oce in sin, ping, makron, vsi drzavniki, ki so podpisali pogodbe z farmamafijo za nakup cepiv, ceprav v pogodbi pise, da niso opravili testiranj in bi lahko bile skodljive ( kar je dokazano DA SO!).
manemebasat |  29 .10. 2022 ob  20: 51
V zvezni drzavi New York so ravno tako pozvali nazaj v sluzbo vse v javnem sektorju, z izplacilom plac za nazaj!!
manemebasat |  29 .10. 2022 ob  20: 36
Jasno, ker imajo vsi, ki so zaenkrat preziveli ceplenje HIV, AIDS, vse mozne oblike raka, miokarditis, perikarditis, nevroloska obolenja, neplodnost, tumorje … ajde minusarji z glavami v riti, na delo!