V ITALIJI PADLE PRVE KAZNI ZARADI NENOŠENJA MASK: Po tisoč evrov lastnikom treh lokalov

Svet

V južni italijanski deželi Kampaniji so v soboto izrekli prve kazni zaradi neupoštevanja pravila o obveznem nošenju zaščitnih mask v okviru ukrepov proti novemu koronavirusu, danes poročajo italijanski mediji. Kazen v višini tisoč evrov so izrekli v Salernu lastnikom treh lokalov, med drugim nekega bara in frizerskega salona.

Vse fotografije so simbolične.

Stroga pravila, ki so jih v petek z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa sprejele oblasti te dežele na jugozahodu Italije, določajo, da morajo ljudje maske nositi v zaprtih prostorih, kar vključuje javne zgradbe, veleblagovnice, bare in restavracije, trgovine in javni promet, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vedeli smo, da bo prišlo do povečanja okužb, to je bilo v veliki meri pričakovano," je nekaj ur pred objavo ostrejših pravil na Facebooku zapisal predsednik Kampanije Vincenzo De Luca, čigar pristojnosti obsegajo tudi območje Neaplja. Pri tem je državljane pozval, naj upoštevajo pravila, sicer se bo položaj v nekaj tednih poslabšal.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

V skladu z novimi pravili morajo prevozniki zavrniti vstop potnikom, ki ne nosijo maske. Če so že vstopili in nimajo maske, pa jih je treba kaznovati in jih pozvati, naj izstopijo. Če tega ne upoštevajo, se mora avtobus ali vlak ustaviti in pristojni pokličejo policijo, še navaja AFP. Lokalom, v katerih se pravilo nošenja mask ne spoštuje, poleg denarne kazni grozi tudi zaprtje od pet do 30 dni.

Italija je bila prva evropska država, ki jo je epidemija novega koronavirusa močno prizadela. Zaradi covida-19 je umrlo več kot 35.000 ljudi, več kot 242.000 ljudi pa se je z novim koronavirusom okužilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija