V ITALIJI ODPRAVILI OMEJITVE ZA KULTURNE PRIREDITVE: Kinematografi, gledališča in koncertne dvorane so lahko polno zasedeni

Svet

V Italiji so odpravili omejitve za kulturne prireditve. Od danes so lahko kinematografi, gledališča in koncertne dvorane ter drugi prireditveni prostori polno zasedeni, je v četrtek po poročanju nemške tiskovne agencije dpa odločila italijanska vlada.

Vsi obiskovalci bodo morali ob vstopu v katero od kulturnih ustanov pokazati potrdilo o cepljenju proti covidu-19, prebolevnosti ali negativnemu testu na okužbo z virusom sars-cov-2.

Po načrtu italijanske vlade bodo lahko diskoteke v notranjosti zasedene polovično, v zunanjosti 75-odstotno. Za športne stadione na prostem je predvideno, da bodo lahko prav tako zasedeni do 75-odstotkov, v zaprtih prostorih je predvidena 60-odstotna zasedenost.

Pogoj za polno odprtje kulturnih ustanov v Italiji je, da je ustrezna dežela obarvana belo, kar pomeni v najnižjo stopnjo glede števila okužb. Od konca minulega tedna naj bi bile bele sicer vse italijanske dežele, poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija