V ITALIJI MED PRAZNIKI NOVI STROGI UKREPI: Dovoljen bo le en odhod od doma na dan

Svet

V Italiji, eni najhuje prizadeth držav v pandemiji covida-19, bodo med božično-novoletnimi prazniki veljali novi strogi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, je v petek zvečer sporočil premier Giuseppe Conte. Zaprti bodo bari, restavracije in trgovine, prepovedana bodo potovanja med deželami, dovoljen bo le en odhod od doma na dan.

"Naši strokovnjaki se bojijo, da se bo krivulja okužb v božičnem obdobju povečala," je dejal Conte. Priznal je, da oblasti nimajo ne sredstev ne volje, da bi preverjale, ali se državljani držijo ukrepov, jih je pa pozval, naj spoštujejo novo omejitev, da lahko doma gostijo le dve odrasli osebi.

V skladu z ukrepi bodo verski obredi dovoljeni do 22. ure. Trgovine z živili, frizerski saloni, lekarne, trafike, pralnice in knjigarne bodo ostali odprti.

Conte je še povedal, da bodo ukrepe nekoliko omilili 28., 29. in 30. decembra kot tudi 4. januarja. Te dni bodo trgovine lahko odprte do 21. ure, ljudje pa se bodo lahko gibali brez omejitev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija