V ISTRO SE JE OD DALEČ PRIPELJAL NAČRTNO: Litovcu, ki je na Obali kradel izvenkrmne motorje, deset mesecev zapora

Kronika

Petinštiridesetletnega državljana Litve, ki je julija v nekaj dneh z različnih plovil ukradel več izvenkrmnih motorjev, so na koprskem okrajnem sodišču pred kratkim obsodili na kazen deset mesecev zapora, danes poročajo Primorske novice. Prav tako mu je sodišče določilo dve leti izgona iz države in mu podaljšalo pripor.

Sodnik Miha Špilar je tako sledil predlogu tožilstva po tem, ko je Litovec priznal krivdo in dejanje obžaloval. To je sodnik upošteval kot olajševalno okoliščino, kot oteževalno okoliščino pa obtoženčevo predkaznovanost, pa tudi to, da ga dosedanje obsodbe niso odvrnile od ponavljanja kaznivih dejanj. Poleg tega naj bi se v Istro od daleč pripeljal načrtno, da bi tu kradel izvenkrmne mootorje in v ta namen tudi najel avtodom, navaja časnik.

Sodišče je 45-letnika sicer oprostilo plačila sodnih stroškov. Šest izvenkrmnih motorjev so lastnikom vrnili, dva pa sta zaradi potrebnih popravil zahtevala povrnitev stroškov, tako da jima bo moral plačati okoli 400 evrov.

Policija je Litovca sredi julija ujela v zasedi v gozdu pri Divači in ga pridržala, zanj pa je bil odrejen tudi pripor. Litovca so osumili več tatvin na širšem območju slovenske Istre, skupna ocenjena škoda je znašala 8700 evrov, je tedaj ocenila policija. V glavnem so bili ukradeni rabljeni motorji, katerih vrednost je med 1000 in 2000 evrov. Do tatvin je prišlo v Jernejevem kanalu, Luciji in Strunjanu ter na območju marine v Izoli. Litovca so pred tem za podobna kazniva dejanja že obravnavali italijanski organi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .09. 2020 ob  14: 21
Samo deset mesecev?