V ISTRI PREPOVEDAL KONCERT TURBOFOLK GLASBE: Puljskega župana čaka tožba

Svet

Puljski župan Filip Zoričić je prepovedal koncert v puljskem Domu sportova 25. marca, na katerem bi morali nastopiti glasbeniki Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta in Zoran Mićanović, ker da v javnih prostorih ne bo turbofolk glasbe. Iz podjetja Hiljadarka, ki je organizator koncerta, so sporočili, da jih je župan označil za "srbske smeti".

Puljski župan Filip Zoričić

Direktor podjetja Hiljadarka projekt Mario Cindori je v sporočilu za javnost pojasnil, da so pogodbo o najemu športne dvorane za koncert pevca Duška Kuliša, ki prihaja iz Splita in ne Srbije, ter njegovih prijateljev pod naslovom Duško Kuliš & gosti podpisali že oktobra lani in najem dvorane tudi plačali.

Na dan, ko so v Pulju nalepili reklamne plakate za koncert, je v podjetje po besedah Cindorija poklical direktor puljske športne dvorane Mario Peruško. Dejal jim je, da je Zoričić od njega zahteval odpoved koncerta, ker da v svojem mestu ne želi "srbskih smeti".

Cindori je župana na telefon poklical tudi sam. "Ko je slišal, s kom se pogovarja, se je usula salva žaljivk na moj račun. Poskušal sem se mirno pogovoriti z gospodom Zoričićem, on pa se je drl name po telefonu in tudi meni vpil, da ne želi srbskih smeti v svojem mestu," je še zapisal Cindori.

Cindori je poudaril, da so pogovor prek zvočnika poslušale še štiri osebe, ki so o tem pripravljene pričati tudi na sodišču. Obenem pa je napovedal tožbo, ki jo bo proti županu v imenu podjetja vložil odvetnik Srđan Simić iz Pulja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .02. 2023 ob  14: 20
smeti tudi na občini