V ISTRI KMALU ODPRTJE ULTRAMODERNE MARINE: V Rovinj bo privabljala najbolj petične goste (FOTO)

Istra

Hrvaška državna družba Adriatic Croatia International (ACI) je decembra 2017 začela s prenovo marine v Rovinju, dela pa so po poročanju spletne strani Glas Istre praktično končana: vso težko mehanizacijo so umaknili, na terenu potekajo le še zaključna dela. Kot dodaja spletna stran, gre za največjo naložbo v zgodovini družbe ACI, ultramoderna marina, ki bo v Rovinj privabljala najbolj petične goste, pa je tik pred odprtjem. 

Ne zgolj lastniki jaht, odprtje ACI Marine Rovinj z nestrpnostjo pričakujejo tudi domačini, saj bo lokacija, ki je bila še do včeraj gradbišče, kmalu na voljo tudi sprehajalcem. Kot je napovedal investitor, nova marina s kategorizacijo petih sider in sosednjim na novo zgrajenim Hotelom Park popolnoma spreminja izgled mesta: pogled s starega dela Rovinja je zdaj usmerjen v luksuzno prihodnost, obraten pogled z marine na staro mesto in otok Sv. Katarine pa bo eden najlepših v Sredozemlju, piše Glas Istre. 

ACI je moral za investicijo zagotoviti 160 milijonov kun (21,5 milijona evrov). Kot piše spletna stran, so po celotni dolžini obalnega pasu in valobrana zgradili nov obalni zid, ga razširili za 1,5 metra ter poglobili morsko dno za najmanj 4,5 metra. Investitor je pojasnil, da rovinjske marine ne krasi zgolj privlačen in ekskluziven dizajn, temveč tudi najnovejše tehnološke rešitve. Marina bo kmalu odprla svoja vrata, investitor se trenutno ukvarja s pridobivanjem potrebne dokumentacije.

Prostorski načrti so investitorju omogočili rekonstruiranje marine na način, da se njena kategorizacija dvigne na višjo raven. Odločili so se za zmanjšanje števila privezov za manjša plovila in optimizacijo zmogljivosti privezov skladno z današnjimi standardi in zahtevami trga, so pojasnili v družbi ACI. S prenovljeno rovinjsko marino bodo privabljali novo kategorijo gostov: ti ne bodo imeli na voljo zgolj navtične ponudbe, temveč tudi vsebine, ki jih prinaša Rovinj kot destinacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  16 .02. 2019 ob  12: 51
Naj dajo Selana Bonaco in Petana naj jim to vodijo in čez par let bi propadli oziroma odnesli ves denar v Ljubljano....preizkušena metoda ???? če ne bi bilo takih gelipterjev tudi obala bi napredovala
galeb |  16 .02. 2019 ob  09: 19
Hrvati pač znajo. In si UPAJO. To dokazujejo z novimi in novimi projekti. Kaj vse so samo zadnja leta že vložili v Istro. S svetlobno hitrostjo nas prehitevajo, po levi in desni! Ker pri nas mora vse ostati nedotaknjeno. Že samo govor o novih investicijah sproži celo revolucijo. Kaj šele, da se nekaj res začne graditi. Pusti pri miru!!!! Tako kot je, je dobro... Boječi smo. In malce za časom.