V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

V zadnjih dveh dneh so se v hrvaški Istri v treh prometnih nesrečah huje poškodovali trije vozniki motornih koles. Ob tem policija vse udeležence v prometu poziva k večji previdnosti, saj se s prihodom ugodnih vremenskih razmer na istrskih cestah povečuje število motornih koles in mopedov.

Fotografije so simbolične.

Po poročanju portala Glas Istre se je prva prometna nesreča zgodila v torek, 16. aprila, okoli 10. ure v naselju Murine na območju Umaga, ko je 58-letnik vozil motorno kolo puljskih registrskih oznak po vozišču Duge ulice. Ob prihodu v ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel ter se hudo telesno poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico.

Na območju Pulja sta se včeraj zgodili še dve nesreči. Okoli 16.10 je 59-letnik vozil osebni avtomobil puljskih registrskih oznak po vozišču Santoroiove ulice. Ko je pripeljal do križišča z Ulico Boža Gumpca, je začel zavijati levo, ne da bi upošteval nasproti vozeča vozila, ki so imela prednost. Pri tem je odvzel prednost motornemu kolesu puljske registrske številke, ki ga je vozil 42-letnik. Slednjega je po silovitem trku vrglo na vetrobransko steklo avtomobila. Voznika motorja so zaradi hudih poškodb odpeljali v puljsko bolnišnico, zoper voznika osebnega avtomobila pa je podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče v cestnem prometu.

Dve uri pozneje, okoli 18.10, je 28-letni državljan Bosne in Hercegovine z osebnim avtomobilom puljskih registrskih oznak pripeljal na razcep Fažanske ceste in se začel vključevati nanjo, ne da bi upošteval vozila, ki so peljala po prednostni cesti. Pri tem je v njegovo vozilo trčilo motorno kolo puljskih registrskih oznak, ki ga je po Fažanski cesti vozil 48-letnik. Voznika motorja so zaradi hudih poškodb odpeljali v puljsko bolnišnico, zoper voznika osebnega avtomobila pa je podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče v cestnem prometu.

Kot še poroča Glas Istre, policija poziva k večji previdnosti, saj se s prihodom ugodnih vremenskih razmer na istrskih cestah povečuje število motornih koles in mopedov. Na istrski policijski upravi vsem ostalim udeležencem v prometu svetujejo, naj bodo pozorni nanje, ker so pogosto neopazni ali pa jih opazimo zelo pozno. Obenem voznikom mopedov in motorjev svetujejo, naj poskrbijo za svojo varnost, torej naj vozijo z opravljenim vozniškim izpitom in zahtevano kategorijo, naj vozijo motorna kolesa in mopede, ki so registrirana, to je, ki imajo veljavno prometno dovoljenje in so tehnično brezhibni. Svetujejo še, da se gibljejo s predpisano hitrostjo ter da vozniki in sopotniki med vožnjo uporabljajo zaščitno čelado ter vso ostalo opremo, ki ni predpisana, je pa uporabna, ker lajša poškodbe v primeru prometnih nesreč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija