V ISTEM DNEVU ODKRILI KAR DVA NASADA KONOPLJE: Pri iskanju enega pomagali tudi občani (FOTO)

Kronika

Na območju Policijske postaje (PP) Kozina in Sežana so policisti odkrili dva nasada konoplje. Kazensko so ovadili tri osumljene.

Policisti PP Kozina so v preteklem tednu v sodelovanju z občani na izredno težko dostopnem območju Brkinov odkrili nasad rastlin prepovedane droge konoplje.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih ter pridobljeni odredbi za hišno preiskavo, izdano s strani koprskega sodišča, so 1. oktobra pri osumljenemu z območja občine Hrpelje-Kozina opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše in vozila, obenem je potekal tudi ogled nasada prepovedanih rastlin konoplje. Zasegli so 45 sadik, nekatere so merile v višino do 220 cm ter manjšo količino že posušene konoplje.

Po končanem ogledu in hišni preiskavi so zoper 57-letnega osumljenega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami podali kazensko ovadbo in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policisti PP Sežana pa so prav tako 1. oktobra v vasi pri Sežani opravili hišno preiskavo v prikolici, kjer prebivata osumljena 57-letnik in 54-letnica ter na vrtu, kjer gojita konopljo.

V hišni preiskavi so policisti našli in zasegli 35 rastlin, visokih od 80 do 100 cm ter vrečko listov in vršičkov konoplje. Oba sta osumljena neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, saj sta konopljo gojila skupaj, dobiček pa sta si delila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija