V INTEREUROPI PRESEGLI NAČRTE: Čisti dobiček v četrtletju večji za skoraj polovico

Koper

Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju ustvarila 1,3 milijona evrov čistega dobička, kar je za 49 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani ter za 121 odstotkov nad načrtovanim. Prihodke od prodaje so na letni ravni povečali za 10 odstotkov na 38,8 milijona evrov, s tem pa za pet odstotkov presegli načrte, so sporočili iz Intereurope.

"Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju z intenzivnimi prodajnimi aktivnostmi ob ugodnih gospodarskih razmerah presegla tako načrtovane kot tudi lanske primerljive prihodke od prodaje, poslovni izid pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) ter čisti poslovni izid," so iz Intereurope sporočili, ko se je z rezultati seznanil tudi nadzorni svet.

EBITDA je dosegel 3,6 milijona evrov, kar je šest odstotkov več kot v lanskem prvem kvartalu ter 21 odstotkov nad načrti. Poslovni izid iz poslovanja pa je bil z 2,1 milijona evrov za 20 odstotkov višji glede na primerljivo obdobje leta 2017 ter za 58 odstotkov višji od načrtovanega. V Intereuropi pa so zapisali še, da je skupina v prvem kvartalu neto finančni dolg znižala za štiri odstotke oz. za 2,9 milijona evrov.

Nov poskus prodaje Intereurope

Pred mesecem in pol je sicer stekel nov poskus prodaje Intereurope, potem ko so banke kot večinske lastnice marca 2016 ustavile postopek prodaje. Banke so s svetovalcem PwC svetovanje podpisale mandatno pogodbo za skupno prodajo delnic. V paketu je 72,13 odstotka vseh delnic družbe Intereuropa.

Deli novico:

Bones |  18 .05. 2018 ob  19: 53
Upam, da se boste zaposleni in njihove družine ob prihajajočih volitvah, spomnili katera vlada vas je želela pokopati.
da |  18 .05. 2018 ob  12: 10
nam Janša ni uvalil Lovšina bi bili sedaj daleč najmočnejši globalist v regiji, no kjub vsemu razturamo
HMM |  18 .05. 2018 ob  07: 59
Pridni, čestitam, dobro delo je nagrajeno.,. Ali pa so samo poslovni načrti bili zastavljeni neambiciozno? :)
diego |  17 .05. 2018 ob  16: 12
če se dela posteno in se ne krade podjetja se da kaj narediti. Lovshin bandit, a ne ?