V INCIDENTU NA PIRANSKI PLAŽI POSREDOVALA POLICIJA, SICER SO ZALEGLA OPOZORILA REDARJEV: Nekaj gmotne škode, čistili pa vso noč!

Piran

Po dveh zaporednih vikendih, ko smo bili priča nemarnemu razdejanju na portoroški plaži, se je minuli konec tedna končal veliko bolj mirno. Redarji so sicer opozorili nekaj skupin mlajših obiskovalcev na čistočo in red, so pa vsi opozorila upoštevali, pravijo na piranski občini. Zaradi konflikta, ki je nastal med dvema skupinama, so morali posredovati policisti. V nočni izmeni pa sta bila tudi dva uslužbenca Okolja Piran, ki sta čistila Centralno plažo Portorož in plažo v Luciji na območju, kjer ni gradbišča, od 22.00 do 6.00.

"Redarji so zaznali precej nižjo onesnaženost plaže v nočnih urah," so povedali na piranski občini. Skupine mladih so dosledno upoštevale opozorila redarjev glede javnega reda in čistoče, zaradi konflikta, ki je nastal med dvema skupinama pa so poklicali policiste.

Vso noč sta bila na delu tudi dva uslužbenca Okolja Piran, ki sta čistila portoroško plažo in plažo v Luciji od 22.00 do 6.00. Mladi so za seboj pustili predvsem plastenke, pločevinke in nekaj steklenic. "So pa zaznali nekaj primerov gmotne škode, naj gre za razmajane količke na pomolih ali poškodovane stopnice za vstop v morje," še dodajajo na piranski občini.

Tako je bila videti portoroška plaža pred desetimi dnevi.

Na Okolju Piran o postavitvi dodatnih smetnjakov na plažah ne razmišljajo, saj je na Centralni plaži Portorož vzdolž promenade, pri sanitarijah in na vhodih nameščenih dvanajst 240-litrskih zabojnikov za ločeno zbiranje embalaže in mešanih odpadkov. Na plaži v Luciji pa so postavljeni trije 240-litrski zabojniki za mešano embalažo in dva za mešane komunalne odpadke.

Za jutri je v Piranu sklicana seja občinskega sveta, na kateri bo piranski župan Đenio Zadković predlagal spremembo oziroma dopolnitev odloka o čiščenju in urejanju ter posebni rabi javnih površin. Obeta se ukrepanje redarjev zoper osebe, ki prenočujejo v vozilih ter prepoved uživanja pijač na javnih krajih zunaj prostorov, ki so sicer za to določeni. Nova pravila pa morda čakajo tudi lastnike psov, ki naj bi po novem morali tudi splakniti javno površino, ki jo bo z iztrebki ali urinom onesnažil njihov kuža.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joca amster damm |  29 .06. 2021 ob  07: 15
dobrodošli kontinentalci neandertalci avstralopiteki ipd..lj kr nm sg mb..
dobrodošli forešti
dobrodošli turisti na bone ki nimate pojma kaj je to turizem
dobrodošel počinvauček merdaccia
evo odraz butični turizem tooooo bravo naše bistre glave odločevalci še bonov in še takšnih "turistov" petičnežev
ma res dej boljše da naselite migrante v te hotele bo več reda mira ...
KE SRAMOTA STE FOREŠTI IN KONTINETALCI ZA ISTRO

ISTRA VAM MATERINA
I know |  28 .06. 2021 ob  22: 18
Dobro jutro Pirano.
Poglejte malo okoli po svetu, kako se streže tovrstnim stvarem. Ni treba daleč. V Izoli so nas prehiteli po levi in po desni.
Da, ki v Piranu ne bomo tako strogi do foreštjrtjev..........
Balle.
Vai Geniooooooooo ;-)