V IDRIJI KONEC DRŽAVNEGA PRVENSTVA: Rok Turk znova brez konkurence (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Z relijem v Idriji se je včeraj končala domača sezona državnega prvenstva. Tudi na zadnji postaji je bil najboljši Rok Turk (Hyundai i20), ki si je že pred idrijsko dirko zagotovil naslov prvaka za sezono 2021. Včeraj je bil drugi Italijan Federico Laurencich (Škoda Fabia EVO), tretji pa Nemec Julian Wagner (Opel Corsa rally 4).

Turk je naslov za sezono 2021 osvojil že na predzadnjem reliju oktobra v Poreču, včeraj pa je na sprinterski preizkušnji v Idriji in okolici z novo zmago uspeh le še potrdil.

V zadnjih sezonah je Turk tako v Sloveniji nepremagljiv, saj je letošnji naslov že njegova peta zaporedna lovorika najboljšega.

Včeraj je v Idriji in okolici, tradicionalnem slovenskem jedru relija, potekala še zadnja preizkušnja za točke domačega DP. Prireditelji so pripravili sprintersko dirko, strnjeno v en dan, s skupno devetimi hitrostnimi preizkušnjami, tremi različnimi (Zadlog, Dole, Ledine), ki so jih morali dirkači prevoziti po trikrat.

Cilj zadnje hitrostne preizkušnje letošnje sezone je bil nekaj posebnega. Rok Turk je sicer potrdil še peti naslov državnega prvaka, zato pa sta bila v diviziji II prvič na vrhu Marko Grossi in Tara Berlot. Sicer pa zahteven jesenski reli v Idriji, ki je sklenil zelo zanimivo sezono in že zdaj nestrpno čakamo naslednjo. Neuradno: Vipavski reli prihodnje leto spet že aprila in sicer dva tedna pred (načrtovanim) Croatia WRC. GRP Media Več o reliju: https://siol.net/avtomoto/novice/cakali-so-deset-let-tako-je-prvaka-pricakala-tudi-druzina-video-565385 Marko Grossi Tara Berlot Rok Turk Rajko Žakelj Mark Škulj Jernej Fakin Nejc Mrak David Pivk Luka Brus Humar Matic Aleks Humar AŠ 2005 - Zveza za avto šport Slovenije

Objavil/a Gregor Pavsic dne Nedelja, 07. november 2021

Na zadnjo dirko sezone se je prijavilo 78 posadk, do cilja jih je nato prišlo 58. V ospredju Turk ni imel veliko konkurence, saj je dobil vseh devet "brzincev" in je prednost čez dan le povečeval, že po polovici dirke naskok povečal na minuto, na koncu je ta znašal minuto in 42 sekund.

Od slovenskih tekmecev je bil dolgo najbližje veteran Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je bil do sedme HP skupno tretji, potem pa sta ga prehitela Wagner in Rajko Žakelj (peugeot 208 T16).

Objavil/a Tamara Mizerit dne Nedelja, 07. november 2021

Deseterico so za Žakljem in Peljhanom dopolnili še Mark Škulj (Ford Fiesta rally 4), Aleks Humar (Citroen DS3), Grega Premrl (Peugeot 208 rally 4), Martin Mlinar (Peugeot 208 R2) in Aleš Zrinski (Ford Fiesta R5).

V tej sezoni je tako Turk dobil vse domače relije, bodisi v skupni ali pa v slovenski konkurenci. Pred Idrijo je zmagal na dirkah v Velenju, Vipavi, Železnikih, Novi Gorici ter v Poreču.

Na slovenski sceni je tako nepremagljiv že od leta 2017, s petimi naslovi prvaka pa je na lestvici dosedanjih prvakov izenačen z Aleksom Humarjem. Pred njima je s šestimi naslovi le Darko Peljhan.


* Izidi:
1. Rok Turk/Vili Ošlaj (Hyundai i20)             59:23,8
2. Federico Laurencich/Alberto Mlakar (Ita/Škoda Fabia EVO) + 1:42,9
3. Julian Wagner/Hanna Ostlender (Avt/Opel Corsa rally 4)   2:25,1
4. Rajko Žakelj/Blaž Selan (Peugeot 208 T16)         2:42,0
5. Darko Peljhan/Matej Čar (Mitsubishi Lancer EVO IX)     3:03,0
6. mark Škulj/Uroš Ocvirk (Ford Fiesta rally 4)        3:58,3
...

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija