V HRVAŠKI ISTRI IMAJO DOVOLJ: Divjemu kampiranju želijo narediti konec

Istra

Turisti, ki z avtodomi potujejo skozi Istro, se v izogib plačevanju dajatev pogosto ustavijo in prespijo na parkirišču pred Humom, najmanjšim mestom na svetu. Nezakonito kampirajo tudi v kanjonu reke Mirne pri Tombasinu, na začetku priljubljene pohodne poti sedmih slapov ali v bližini Istrskega vodovoda, kjer za seboj v naravi puščajo tudi smeti.

To je vznejevoljilo tako lokalne prebivalce kot tudi zaposlene v komunalnem podjetju, ki morajo za turisti pospravljati smeti in običajno za to ne prejmejo dodatnega plačila, piše Glas Istre. 

Na severu Istre so se zdaj odločili temu narediti konec. Komunalno podjetje Park je na željo krajanov na parkirišču pred in v Humu ter pri Poti sedmih slapov postavilo table za prepoved kampiranja, postavili pa jih bodo tudi v Masimovi škuji v Buzetu.

"Tisti, ki kampirajo z avtodomi, to pogosto počnejo na zasebnih parcelah; lastniki zato prosijo, da se glede tega nekaj naredi. Zato smo ob Poti sedmih slapov in na Humu, kjer so mestna območja, postavili table z znakom prepovedano kampiranje. Morda bo ta naša poteza spodbudila zasebnike, da pohitijo z odpiranjem kampov. Trenutno sta na Buzetskem v izgradnji dva," je dejal župan občine in predsednik turistične skupnosti Buzet Damir Kajin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija