V GREDEŽU DIVJALA TROMBA: Obilne padavine in močan veter zajele tudi Tržaško (FOTO, VIDEO)

Trst

Tržaško pokrajino je v ponedeljek popoldne zajelo neurje, ki je prineslo obilne padavine in močan veter. Med drugim so bile v Trstu poplavljene ulice, veter je podiral drevesa. Na plaži v Gradežu je nastala tudi tromba.

Kot poroča Primorski dnevnik, je ponekod v pol ure padlo skoraj 30 litrov dežja na kvadratni meter. To je približno tretjina celotnega običajnega mesečnega povprečja. Največ dežja je padlo v Trstu in Briščikih. 

Tromba d'aria questa mattina a Grado

Tromba d'aria questa mattina a Grado VIDEO di Giovanni Andrea Baldassi

Objavil/a Trieste Cafe dne Torek, 04. avgust 2020

V Trstu so bile poplavljene številne ulice in ceste, tudi v središču mesta. Poplavljalo je tudi drugod na Tržaškem, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na tem območju je sinoči pihal tudi močan veter. Sunki vetra so bili najmočnejši v vzhodnih in osrednjih predelih tržaške pokrajine, nekoliko manj močni pa na zahodu. Najmočnejši sunek jugozahodnega vetra so izmerili v Trstu na pomolu Bratov Bandiera in na Katinari, in sicer 93 kilometrov na uro. Veter je lomil veje in podiral drevesa.

Neurje na Tržaškem, Repen (Maurizio Vidali)

Neurje na Tržaškem, Repen (Maurizio Vidali)

Objavil/a PrimorskiD dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

Plohe in nevihte, lahko tudi močne, se bodo ponekod nadaljevale tudi danes. V sredo pa pričakujejo izboljšanje vremena, še piše Primorski dnevnik.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Neurje je sinoči močno prizadelo tudi slovensko obalo. Po poročanju medijev je tam podiralo drevesa in zalivalo kleti, ponekod so ostali brez elektrike. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 122 kilometrov na uro. O poplavah in podrtih drevesih poročajo tudi s hrvaške obale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija