V EVROPO PRIHAJA V NAJPRESTIŽNEJŠI RAZLIČICI DOSLEJ: Svetovna premiera Renaultovega križanca (FOTO)

Koper

Pri Renaultu so predstavili evropsko različico svojega modela arkana, ki so ga najprej začeli prodajati na vzhodnih trgih. V naslednjem letu pa se bo ta posebnež v nespremenjeni obliki z imenom megane conquest zapeljal tudi v slovenske salone.

Novi Renault megane conquest je pripadnik SUV-vozil (sports utility vehicle) in s svojo elegantnostjo in robustnostjo izstopa že na prvi pogled. Prepoznaven je po svoji nagnjeni strešni liniji, blatnikih v slogu klasičnega športnega terenca ter sprednji in zadnji zaščiti podvozja. Ponaša se z dolžino 4,56 metra, medosno razdaljo 2,72 metra in veliko oddaljenostjo od tal – 19 centimetrov. Novi Renaultov križanec bo še posebej primeren za družine, saj bo med drugim ponujal izjemno prostoren prtljažnik s 513 litri oziroma 438 litri pri hibridni različici. Za ležerno vožnjo bo poskrbela privlačna streha v slogu kupeja.

Za vse, ki si bodo zaželeli še več športnega utripa, je kot nalašč paket opreme R.S. line, ki je prilagojen za zahtevnejši evropski trg in prinaša športne dodatke v kabini ter še bolj dinamično zunanjo podobo. Armaturna plošča v conquestu ima vertikalno postavljen zaslon infozabavnega sistema, klasično instrumentno ploščo pa nadomešča LED-zaslon.

Hibridna različica bo uporabljala E-TECH tehnologijo – ponašala se bo z dvema električnima motorjema in večnamenskim avtomatskim menjalnikom, s katerim boste lahko vozili v mestu 80 odstotkov časa v popolnoma električnem načinu, brez potrebe po napajanju! Conquestova pametna baterija se namreč polni preko regenerativnega zaviranja ali med vožnjo, kar omogoča, da pri vožnji prihranite do 40 odstotkov goriva v primerjavi z enakovrednim bencinskim motorjem.

Druga možnost bo bencinska različica, ki prav tako zagotavlja učinkovitejšo porabo goriva. Vsebuje namreč 12-voltni blagi hibridni sistem, ki je kombiniran z 1,3-litrskim motorjem s turbopolnilnikom s 103 oziroma 117 kilovati.

Prodaja Renault megane conquesta, ki ga bodo izdelovali v Južni Koreji, bo v Evropi stekla prihodnje leto, ko bodo znane tudi informacije o cenah.

Bodite na tekočem z vsemi novostmi in preverite več informacij o Renaultovi aktualni ponudbi na spletni strani Trgo ABC Koper.

Deli novico: