V ENEM DNEVU ZBIL DVA PEŠCA: Najprej moškega, ko ga je peljal proti bolnišnici, pa še žensko

Kronika

Na Celjskem so minuli vikend policisti zaznali več prekrškov v cestnem prometu. V petek so tako v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca, ki je nepravilno prečkal vozišče. Ko je poškodovanega pešca vozil proti bolnišnici, je v Kersnikovi ulici v Celju trčil še v peško na prehodu za pešce.

V prometni nesreči je peška dobila lažje poškodbe. Vozniku sta bila zaradi obeh prekrškov izdana plačilna naloga za plačilo globe v skupni višini 600 evrov. Izrečenih mu je bilo tudi osem kazenskih točk. Pešcu, v katerega je voznik trčil, so policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 40 evrov zaradi nepravilnega prečkanja vozišča, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so v soboto pri merjenju hitrosti z laserskim merilnikom v Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom za vožnjo v naseljih omejena na 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost vožnje voznika, ki je v naselju vozil 116 kilometrov na uro. Vozniku so na kraju prekrška odvzeli vozniško dovoljenje.

Sledil bo tudi obdolžilni predlog. Vozniku grozi globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto ponoči so policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste. Tako voznik kot potnik v vozilu sta bila pod vplivom alkohola. Voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, je imel v krvi dober promil in pol alkohola. Zoper voznika bodo na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog, grozi mu globa v višini 1820 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija