V DUBAJU BLESTELI TUDI KOPRSKI 'BOBKI': V hitrostnem računanju so osvojili 4 'Champion' pokale, 2 zlati in 4 srebrne medalje (FOTO)

Koper

Poročali smo že o petletni Sii Pernat, ki je na tekmovanju v hitrostnem računanju osvojila šampijonski pokal. Med več kot 2000 genialnimi otroki, ki so v Dubaj prileteli iz 16 različnih držav, da bi sodelovali na največjem svetovnem dogodku v računanju na abak Brainobrain 2022, je bilo kar 10 od skupno 31 slovenskih tekmovalcev iz Obalno-kraške regije. Ker 'bobki' potrebujejo podporo, so z njimi v Dubaj odpotovali tudi njihovi starši in trenerji. Tako je celotna slovenska ekipa štela več kot 90 ljudi.  

Tekmovanja Brainobrain so izjemni dogodki, kjer otroci v 3 minutah s pomočjo mentalne aritmetike poskušajo pravilno izračunati čim več računov na tekmovalni poli s 60 računi. To je dan čiste briljantnosti, ki jo otroci pokažejo s svojo koncentracijo, domišljijo, samozavestjo in športnim duhom.

Otroci od 1. do 10. stopnje, ki obiskujejo program računanja na abak in razvijanja spretnosti, so sodelovali v kategorijah, ki ustrezajo njihovi starosti in ravni znanja. Tisti najhitrejši in najbolj natančni so postali zmagovalci in osvojili pokal Champion ter zlato ali srebrno odličje. Rezultati tekmovanja so bili razglašeni zvečer istega dne, ko so bile tudi podeljene nagrade. Koprski bobki so blesteli, domov so prinesli kar 4 Champion pokale, 2 zlati in 4 srebrne medalje!

"Zaradi zadnjih dveh let zaprtja in omejitev povezanih s covidom smo izvajali le spletna tekmovanja. Zato so nas številni otroci in starši iz vseh delov sveta spraševali, kdaj bomo imeli naslednje tekmovanje v živo," je povedal Anand Subramaniam, generalni direktor Brainobrain International in nadaljeval: "Verjetno so tekmovanja Brainobrain ena redkih preizkušenj, kjer lahko vidite otroke, kako z nasmehom vstopajo v izpitno dvorano in jo s ponosom zapuščajo. In tako kot odraščajo v Brainobrainu, bodo sčasoma pridobili enak odnos do katere koli preizkušnje. Bistvo naših tekmovanj so takšni srečni obrazi, samozavestni nasmehi in sproščen odnos otrok, ki ogromno povedo o našem poslanstvu krepitve moči bodočih voditeljev tega planeta," je zaključil. 

Brainobrain je s svojimi visokokakovostnimi programi spremenil življenja več kot 400.000 otrokom po vsem svetu. Otroci izboljšajo svojo koncentracijo, spomin, sposobnost poslušanja, sposobnost učenja, ustvarjalnost, domišljijo, samozavest, vizualizacijo, hitrost in natančnost, spretnosti reševanja problemov, znanje matematike in še veliko več.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija