V DOLINI TOLMINKE OSTAL UJET AVTOBUS S TURISTI: V eni uri naliv povzročil več težav (FOTO)

Slovenija

Sinočnje deževje je ponekod na Goriškem in v Posočju povzročilo kar nekaj težav med 19.00 in 20.00. V naselju Gaberje na Tolminskem je zaradi močnega naliva narasel hudourniški potok, ki se je pričel razlivati po vasi.

Gasilci PGD Most na Soči odstranjujejo podrto drevo, ki je oviralo promet.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so gasilci PGD Tolmin zaradi naraslega hudournika, ki se je razlival po vasi Gabrje, s protipoplavnimi zaščitami zavarovali dve stanovanjski hiši in iz poplavljene kleti izčrpali vodo.

Med naseljema Gabrje in Volarje se je ob močnem nalivu sprožil zemeljski plaz, ki je zasul cesto, a so jo že očistili. Plaz je prav tako onemogočil promet na gozdni cesti Zatolmin-Planina Polog. Občinski štab Civilne zaščite Tolmin je poskrbel, da so s težko mehanizacijo zemljino odstranili in avtobusu s turisti omogočili nadaljevanje poti.

Med naseljema Postaja in Čepovan v občini Tolmin pa so promet ovirala podrta drevesa, ki so ob neurju padla na cestišče, gasilci PGD Most na Soči so jih odstranili, še poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na Agenciji RS za okolje so na družbenem omrežju Facebook zapisali, da so na meteorološki postaji Tolmin zabeležili močan naliv. Na meteorološki postaji Predel pa je po njihovih podatkih ob nevihti v pol ure med 17.50 in 18.20 padlo 31,1 litra dežja na kvadratni meter.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija