V DESUSU NE VEJO NIČ O MOREBITNI ZAMENJAVI GANTARJA: Jurša zatrdil, da ga v stranki podpirajo

Slovenija

V poslanski skupini DeSUS nimajo kakšnih informacij, da bi predsednik vlade Janez Janša želel zamenjati ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Kot je po današnjem sestanku poslanske skupine pojasnil njen vodja Franc Jurša, takšne namige dobivajo predvsem s strani medijev, obenem pa je zatrdil, da Gantarja v stranki podpirajo.

Minister za zdravje Gantar je šel skozi proceduro v stranki in so ga tudi predlagali za ministra. "Logično je, da ga podpiramo tudi sedaj. Če sploh drži, da nekdo, pravzaprav predsednik vlade, misli narediti rekonstrukcijo vlade," je pripomnil Jurša.

Premier je po njegovih besedah že prejšnji teden najavil sestanek, ki naj bi bil ta teden in na katerem se bodo pogovarjali o tretjem protikoronskem svežnju in tudi o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji. Takrat se sicer še ni vedelo za dva izstopa iz poslanske skupine SMC. Jani Möderndorfer je namreč prestopil med poslance LMŠ, Gregor Židan pa v poslansko skupino SD. Vendar to po oceni Jurše ne predstavlja težav v smislu, da koalicija ne bi nadaljevala svojega dela. Kot je spomnil, je imela koalicija doslej pri sprejemanju odločitev po 50 glasov ali več.

Jurša je ob tem zatrdil, da so v poslanski skupine DeSUS enotni v pričakovanjih po uresničitvi sklepov izvršilnega odbora in sveta stranke. "Na nek način utrjujemo pozicijo poslanske skupine znotraj stranke. Mislim, da pri tem uspevamo," je povedal.

Prav tako so v poslanski skupini in stranki po besedah Jurše trden člen koalicije. "Imamo pa svoj program, ki ga želimo v skladu s koalicijsko pogodbo realizirati," je poudaril. Kot je dejal, bodo čakali, da se določene stvari naredijo, če se ne bi, pa so po njegovih besedah "odprte vse možnosti". Obenem se zavedajo, da bodo zaradi krize morda nekatere stvari težje izvedljive, je dodal. Vodja poslanske skupine je ob tem napovedal, da se bosta Gantar in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, ki sta se danes udeležila sestanka poslanske skupine, njihovih srečanj v prihodnje udeleževala vsak drugi torek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .05. 2020 ob  08: 18
v desusu res ne vejo s kom so sklenili pakt? program sds je privatizacija zdravstva, zmanjšanje pravic iz zdravstvene košarice in zdaj mogoče novi zujf, ki je že nekoč vzel del penzij.....da o pogledih na preteklost ne govorimo, da o širjenju sovraštva in laži ne govorimo, da niso poskrbeli za zdravje v domovih upokojencev in je tam največ umrlih.....