PROMETA JE ZARADI IZREDNIH RAZMER OBČUTNO MANJ, VSEENO VELIKO PIJANIH ZA VOLANOM: 302 pozitivna alkotesta v 10 dneh

Slovenija

Policisti so v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in drog med 6. in 15. novembrom opravili 12.054 alkotestov, med katerimi sta bila 302 pozitivna. Do streznitve so pridržali 16 voznikov, v 244 primerih pa so jim začasno odvzeli vozniško dovoljenje, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Od 302 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, jih je 93 imelo do 0,52, kar 209 pa nad 0,52 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Do streznitve so pridržali 16 voznikov, so navedli.

Kot so opozorili, kar tretjini izgubljenih življenj v prometu botruje alkohol. Izmed vseh preminulih v prometnih nesrečah do konca letošnjega oktobra, bilo jih je 78, je kar 27 oseb izgubilo življenje zaradi alkoholiziranega povzročitelja.

Zato znova opozarjajo, da se vožnja motornega vozila ali kolesa pod vplivom alkohola lahko konča tragično. Tudi pri pešcih predstavlja alkohol pomemben dejavnik tveganja. Na policiji zato pozivajo k odgovornemu ravnanju, k upoštevanju prometnih predpisov in razmer na cestah, pa tudi k previdnosti in strpnosti v prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija