V DEKANIH BODO BRNELI GRADBENI STROJI: Občina bo obnovila cesto in zgradila nov vodovod

Koper

Mestna občina Koper je te dni objavila razpis za izbiro izvajalca za obnovo prvega, 258 metrov dolgega odseka ceste od središča vasi do športnega parka Dekani. V okviru rekonstrukcije bo na novo zgradila tudi 255 metrov vodovoda in poskrbela za urejene dostope do stanovanjskih hiš. Rok za prijavo na razpis se izteče 22. septembra.

Po izbiri izvajalca del bodo gradbeni stroji zabrneli predvidoma oktobra, naložba bo sklenjena v prvih mesecih leta 2021, so sporočili s koprske občine.

Rekonstrukcija ceste od središča vasi, t. i. placa, do športnega parka Dekani bo potekala v dveh fazah. Najprej se bodo lotili rekonstrukcije zgornjega odseka ceste, ki je bolj dotrajan in poškodovan, v okviru naložbe pa bodo vzdolž cestišča na novo zgradili še 255 metrov vodovoda in 22 hišnih priključkov, uredili dostopne poti do stanovanjskih hiš in zarisali intervencijsko pot. V času gradnje vodovoda bo zagotovljena nemotena oskrba z vodo.

Sledila bo druga faza, v okviru katere bo občina temeljito obnovila 260 metrov dolg odsek ceste, ki vodi proti središču vasi. Na novo bo zgradila tudi 245 metrov vodovoda in 26 hišnih priključkov. Občina bo razpis za izbiro izvajalca za drugo fazo objavila predvidoma marca prihodnje leto. Če bo šlo vse po načrtih, bo naložba v celoti sklenjena poleti istega leta.

Ocenjena vrednost naložbe je slabih 296.000 evrov, od tega dobrih 170.000 evrov za prvo fazo, so še navedli na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija