V DECEMBRU NA PRAZNIČNO VOŽNJO Z VLAKOM: Otroke bodo pričakali Božiček, dedek Mraz in pravljični junaki (FOTO)

Slovenija

Slovenske železnice so na glavni železniški postaji s predstavo za otroke odprle mesec prazničnih voženj z vlaki in pravljičnimi junaki. Potnike bodo v decembru na vlakih pozdravili in obdarovali Božiček, pravljične vile in škratka Dežele ljudskih pravljic Bled. Vlaki bodo v prazničnem decembru vozili tudi na Bled in v Celje.

Na ploščadi so zbrani skupaj z otroki iz vrtca Vodmat počakali vlak s pravljičnimi junaki. Otroke so pozdravili Božiček, ki bo potoval z muzejskim vlakom, in pravljične vile, ki bodo najmlajše spremljale na potovanjih z vlaki v Pravljično deželo Celje, ter škratka Dežele ljudskih pravljic Bled. Božiček in škratka bosta vsak konec tedna v decembru potovala z vlakom med Novo Gorico in Bledom ter obdarovala otroke. Otroke sta razveselila tudi pek Sladki Toni ter gospa Božičkova.

Pravljična dežela bo letos sicer odprla vrata 14. decembra ob 17. uri, dogodki pa se bodo vrstili vse do 31. decembra, je dejala koordinatorka Pravljične dežele Celje Vladimira Skale. V dneh pravljičnih doživetij, ko se bodo zbudili številni pravljični junaki, ko bodo najmlajše pobožale pravljične palčice in vile, bosta otroke obiskala tudi Božiček in dedek Mraz.

Božiček bo tako decembra že peto leto zapored potoval po Sloveniji s skoraj 100 let starim muzejskim vlakom. Že to soboto se bo zapeljal med Ljubljano in Postojno ter med Sežano in Novo Gorico. Med drugim bo med Novo Gorico in Ajdovščino oz. Jesenicami potoval 2. decembra, 5. decembra med Ljubljano in Borovnico, 6.,7., in 8. decembra med Mariborom in Dravogradom ter Zidanim mostom in Dobovo, med Novim mestom in Črnomljem 9. decembra, med Ljubljano in Postojno ter Ptujem in Pragerskim 18. decembra, med Ljubljano in Grosupljem ter Litijo 22., 23. in 24. decembrom.

"Veseli december pomeni tudi obiske adventnih mest, kot so Ljubljana, Zagreb, Celje, Maribor, Gradec in druga. Za te destinacije ponujamo ugodne prevoze, posebna ponudba je muzejski vlak, ki bo vozil po Sloveniji z Božičkom. Druga posebnost so prevozi s pravljičnimi vilami v Pravljično deželo v Celju," je dejal pomočnik direktorja Potniškega prometa Miloš Rovšnik.

Kot je še poudaril, je tudi pravljična Ljubljana dobro povezana z vlaki iz celotne Slovenije. Veseli jih, da bodo letos prišli v Ljubljano in Celje tudi turisti z vlaki iz Zagreba. Rovšnik je hkrati napovedal spremembe voznega reda z 9. decembrom, ki je dosegljiv na spletni strani Slovenskih železnic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija