V ČRNIČAH JE ŠLO ZA GROZLJIV UMOR: Sin ubil mater po večurnem fizičnem nasilju

Kronika

Novogoriški kriminalisti so v preiskavi torkove sumljive smrti 91-letne ženske v Črničah in po sodni obdukciji ugotovili, da je osumljeni 68-letnik umoril svojo mater. Zato so ga ovadili za kaznivo dejanje umora in ne uboja, kot so domnevali sprva. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor, so povedali na novinarski konferenci PU Nova Gorica.

Kriminalisti so na kraj dogodka v stanovanjski hiši v Črničah prišli za reševalci nujne medicinske pomoči, ki so tja prišli po klicu 68-letnika. Dejal jim je, da je njegova mama padla po stopnicah in ne kaže več znakov življenja. Tudi medicinsko osebje ji ni moglo pomagati in so lahko le potrdili njeno smrt.

Kriminalisti so takoj začeli raziskovati okoliščine dogodka, saj se je policistom porodil sum, da vse okoliščine smrti niso dovolj pojasnjene, je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici povedal vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Nova Gorica Marino Pangos. O sumljivih okoliščinah so obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zato je na kraj prišla dežurna preiskovalna sodnica ter odredila sodno obdukcijo pokojne in druga preiskovalna dejanja.

Večurno fizično nasilje

Kot je še povedal Pangos, so med kriminalistično preiskavo ugotovili, da je žrtev po večurnem fizičnem nasilju umrla okoli 8. ure. Osumljenec je nato nekaj po 9. uri poklical novogoriški center za obveščanje in prijavil, da je starejša oseba padla po stopnicah in ne kaže znakov življenja. Še pred prihodom reševalcev in kriminalistov je skušal in deloma tudi uspel odstraniti sledove kaznivega dejanja.

Po prvih ugotovitvah policistov naj bi bil motiv za umor, storjen na grozovit način, dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo. Osumljenega 68-letnika so v četrtek privedli pred dežurno preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor. Zagrožena kazen za tovrstno kaznivo dejanje je najmanj 15 let zapora.

Nasilen tudi do žene in hčerke

Kriminalisti so v preiskovalnem postopku ugotovili tudi, da je bil osumljeni nasilen tudi do 60-letne žene in njune sedaj 19-letne hčerke. Zato so ga ovadili tudi zaradi suma nasilja v družini ter kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, ki naj bi se dogajalo v zadnjem desetletju.

Osumljenega v preteklosti še niso kazensko ovadili zaradi podobnih kaznivih dejanj. So ga pa policisti po Pangosovih navedbah že obravnavali, vendar za ovadbo niso imeli dovolj dokazov.

Deli novico:

Kuku |  07 .09. 2018 ob  18: 07
-1
In spet Slovenc,toliko o balkancih,niste nič boljši,samo se imate,za boljše!!!narod,je narod,ne glede,južnjak,,Italijan,Turčin itd.itd.bodite pošteni in ne pluvat po narodnosti,če ne,ste še hujši,kot bilo kateri narod,žalostna novica,tipa zapret,in nič drugega,upam da bo naša ustava,dala kazen kot se spodobi,boga mati,ki ga je vrsto let prenašala,hranila in vzgojila,na žalost v kretena
Justino |  07 .09. 2018 ob  16: 21
-3
Kaj pa če je babica res padla ,morda se ji je spodrsnilo,morda jo je obšla slabost - počakajmo na sojenje.