V CIMOSU PRIPRAVILI PROGRAM PRESEŽNIH DELAVEC: Toliko naj bi jih pristalo na cesti

Koper

Vodstvo Cimosa je že pripravilo program presežnih delavcev, ki so ga napovedali ob načrtovanem zaprtju tovarne v Mariboru, in ga bodo najprej posredovali zavodu za zaposlovanje, je povedal prvi človek primorskega sindikata SKEI Aleš Hoge. Predstavniki zaposlenih dokument pričakujejo do konca tedna, na njem pa naj bi bilo okoli 130 ljudi.

Vodstvo družbe za zdaj informacij o realizaciji programa presežnih delavcev ni pojasnilo, pa tudi sicer uprava Cimosa pod vodstvom izvršnega direktorja Gino Bertija večinoma ne komentira teh načrtov ali dogajanja v podjetju.

Na oktobrskem sestanku predstavnikov delavcev z vodstvom družbe je bilo dogovorjeno, da bo omenjeni program končan do sredine novembra, nato pa bi po preteku enomesečnega moratorija sredi decembra začeli z delitvijo odpovedi. Vsem delavcem, ki bodo prejeli odpovedi, bi v skladu z dogovorom pripadli sorazmerni delež dopusta, regresa in tudi večje odpravnine.

"Ko bomo prejeli program, bomo natančno preverili ali je v njem vse v skladu z dogovorom. Vsak delavec bo ob odločbi prejel tudi podatke, kakšne so njegove pravice in kaj mu pripada," je pojasnil Hoge, ki pričakuje, da bo na seznamu okoli 130 delavcev. Med temi bodo poleg delavcev iz Maribor še nekaj zaposlenih v Senožečah, a bo teh po mnenju Hogeja zaradi povečanega obsega dela nekaj manj kot so sprva napovedovali.

Aleš Hoge

Sindikat je po napovedi zaprtja mariborskega obrata z okoli 200 delavci dosegel, da bi se tamkajšnji delavci lahko sami odločali, ali bodo sprejeli novo pogodbo in z njo napotitev na delo v obrat v Vuzenici, ali pa bodo delo zavrnili in prejeli ustrezno odpravnino.

Čeprav sindikat vztraja, da se program presežnih delavcev pripravi na ravni celotnega Cimosa, je jasno, da bodo večino na seznamu presežnih delavcev predstavljali prav zaposleni iz mariborskega obrata, ki so še vedno na čakanju. Večjega interesa med njimi namreč za selitev v Vuzenico ni bilo, okoli 15 do 20 jih je tja odšlo začasno, ali je kdo sprejel tudi stalno zaposlitev v tem obratu, pa za zdaj ne ve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  18 .11. 2020 ob  12: 50
Osvežim, kdo je že ta Hoge? Levičarski aktivist, v službi dobil obrco v rit, ker ga je na delu sračkal, se pritožil na sodišče, izgubil...Pa predsednik levičarske stranke, ki si je nadela drugačno ime, da se malo skrije...Delavska stranka! Levičarski aktivisti so sami zblojenci! Ki pod leporečjem in populizmom pridobivajo na glasovih..ker uboga raja misli, da jih bodo aktivisti in sinidkalisti rešili!!!! Hahahahahahahaha poglejte v zgodvoino. Rajo so VEDNO peljali v revolucijo z lepimi besedami in obljubami in jo IZKORISTILI ZA SVOJE INTERESE. In isto se dogaja zadaj! Folk, odpri oči!!!