V BONIFIKI BREZ SREČE: Koprčani na koncu premagani

Koper

Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi 20. kroga lige NLB v gosteh premagali Koper s 33:28 (18:13).

Velenjčani v zadnjem času kažejo sijajne predstave na domačem in mednarodnem prizorišču. V generalki pred torkovo povratno tekmo osmine finala v evropski ligi v francoskem Nimesu, ki jo bodo začeli s sedmimi goli prednosti, so na kolena položili Koprčane, še vedno pa so na tretjem mestu v ligi NLB.

Primorci so dobro odprli obračun proti papirnatim favoritom iz Šaleške doline, ki so pravo delovno temperaturo dosegli šele v drugi polovici prvega polčasa, ko so po izidu 11:11 povsem zagospodarili v Bonifiki in polčas zaključili z vodstvom 18:13.

Velenjčani so v drugem polčasu malenkostno popustili, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so pri vodstvu 29:27 znova zaigrali tako, kot znajo, in na Obali osvojili obe točki.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Kenan Pajt z devetimi, v koprski pa Tine Poklar s šestimi goli.

Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, velenjska ekipa pa bo tekmo 22. kroga proti ormoškemu Jeruzalemu igrala 19. aprila.


* Dvorana Bonifika, sodnika: Dejan in Igor Ivančič.
* Koper: Jelovčan, Logar, Špruk 5, Žagar 4, Pavlović 2, Poklar 6, Konjević 1, Moljk 1, Vujović, Smolnik 4 (4), Muminović, Zugan 1, Sanabor, Makuc 1, Kete 1, Breznikar 2.
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 1, Tajnik 2, Pajt 9 (7), Starc, Miklavčič 3, Drobež 1. Sokolič 7, verdenik 3, Šiško 1, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 2, Mlivić, Predović 2, Ravnikar.
* Sedemmetrovke: Koper 4 (4), Gorenje Velenje 7 (7).
* Izključitve: Koper 8, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: Predović (49.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija