V BABIČIH SO SE ZAČELA RUŠITVENA DELA: Obnova gasilnega doma naj bi se zaključila konec leta (FOTO)

Koper

Mestna občina Koper sporoča, da so v teh dneh v Babičih že zabrneli gradbeni stroji. Občina bo namreč rekonstruirala in opremila dom prostovoljnih gasilcev. Po fazi rušenja sledita gradnja in obnova objekta. Slednji bo imel tri etaže in dovolj veliko garažo za vozni park društva. Investicija bo stala nekaj manj kot pol milijona evrov, z deli pa naj bi zaključili do konca leta.

Rekonstrukcijo doma Prostovoljnega gasilskega društva Babiči je občina na razpisu poverila družbi IGC Projekt, d. o. o. Ta bo v okviru naložbe zamenjala dotrajano streho, porušila in na novo zgradila obodne in notranje zidove objekta, odstranila betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo in objekt preuredila v trietažni.

V kleti objekta bo na novo uredila dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, v pritličju pa garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano. V njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Novo bo še stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže, v mansardi pa bodo uredili prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.

Mestna občina Koper bo za naložbo namenila 443.797,25 evra. Dela bodo trajala predvidoma devet mesecev, nov dom bo namenu predan konec leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija