V ATLANTIKU ZAGORELA TOVORNA LADJA: Prevažala je skoraj 4000 nemških avtomobilov (VIDEO)

Svet

Na ogromni tovorni ladji Felicity Ace, ki prevaža približno 4000 nemških avtomobilov znamke Volkswagen, je v sredo popoldne blizu Azorskih otokov v Atlantskem oceanu zagorelo. Stanje na ladji ostaja stabilno, posadko pa so že uspešno evakuirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na skoraj 200 metrov dolgi ladji Felicity Ace je v sredo na enem od avtomobilskih krovov izbruhnil požar. Ladja pluje pod panamsko zastavo in je bila po poročanju medijev na poti iz Emdena v Nemčiji v Davisville v ameriški zvezni državi Rhode Island.

Portugalska mornarica in letalstvo, ki sta bila napotena na pomoč pri reševanju zagorele ladje, sta 22 članov posadke ladje uspešno evakuirala in jih prepeljala v lokalni hotel. Sama ladja, na kateri je 3965 vozil znamke Volkswagen, tako trenutno pluje brez posadke, poroča ameriška medijska mreža Bloomberg.

Stanje na ladji ostaja stabilno in trenutno ni nevarnosti, da bi gorivo zagorelo oz. da bi z ladje izteklo v morje. Danes naj bi strokovnjaki iz nizozemskega reševalnega podjetja preučili možnost vleke ladje v pristanišče.

To ni prvi primer, da je proizvajalec izgubil svoje blago na morju. Ko je leta 2019 zagorela in potonila ladja Grande America, je z njo potonilo več kot 2000 avtomobilov, vključno z audiji in porscheji.

Takšne nesreče drastično vplivajo na avtomobilsko industrijo, ki se že nekaj časa spopada s kadrovskimi težavami, povezanimi s pandemijo covidom-19, in svetovnim pomanjkanjem čipov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija